Asiatisk Indisk Kjøtt Linser&bønner Litt sunnere Vegetar

Stangekylling med Asia under huden og indiske linser

IMG_5610

Jeg er for hud. Hva med deg? Foretrekker du en omskåret kylling eller ikke? Du verden så mange overraskelser man kan skjule under en sånn hudflapp… Hvis du kjøper et kyllingbryst med skinn, kan du foreta all verdens reiser under den huden. Jeg tok for eksempel en astiatisk reise under huden på Stangekyllingen jeg hadde til middag forleden. Men du vil kanskje til Middelhavet? Da bare stapper du bare en annen type urtesmør inn under skinnet på kyllingen, så er destinasjonen en annen.

For når du har en hudflik å putte noe godt under, så nøl ikke med å gjøre det! En ting er at Stangekylling i seg selv er et produkt som det må en imbesil kjøkkenterrorist til for å klare å ødelegge smaken på, noe annet er at et hvert kyllingbryst med skinn og litt fett gir mer juice og smak til det endelige resultatet. Så sånn er det!

Dette er en litt annen måte å servere asiatiske smaker på. Vanligvis blir det mye saus og gryteretter og rør og wok, men her serverte jeg smakene adskilt fra hverandre. Det var  vellykket. Kyllingbrystet for seg, dahlen (linsene….) for seg, risen for seg.

Til 2 personer:

* 2 stk. kyllingbryst med skinn, og gjerne fra Stange

* 2 ss mykt smør

* 1 ts ingefær, finhakket

* 1 hvitløksfedd, finhakket

* 1 liten rød chilli, bare kjøttet, finhakket (jeg brukte tørket, men bruk gjerne fersk)

* 1 ss frisk koriander, finhakket

* Salt/pepper

Indisk dahl (linser) til 2 personer:

* 2 dl gule linser (lettkokte)

* 4-5 dl kyllingkraft/buljong

* 1 stor gulrot i små terninger

* 1 løk, finhakket

* 1 ss ingefær, finhakket

* 2 hvitløksfedd, finhakket

* 1 toppet ts garam masala

* 1/2 ts gurkemeie

* 2 ss frisk koriander, finhakket

* 1 raus ss smør

* Salt/pepper

Fremgangsmåte:

Linsene kan varmes opp igjen, så begynn med dem. Vask dem godt under rennende kaldt vann og sett til side.

I en gryte freser du løk og gulrot et par minutter, i en olje som ikke er olivenolje. Jeg brukte soyaolje. Tilsett hvitløk, gurkemeie (som er så sunt at noen mener det er kreftforebyggende. Hva vet vel jeg? Jeg liker i hvert fall fargen og smaken…) og garam masala. La det få noen runder i gryta så aromaene slippes ut, og tilsett så linsene. Rør rundt….tilsett kyllingkraften/buljongen.

På med et lokk! Og så skal det småkoke ca 10-15 minutter (sjekk hva det står på pakken!), til linsene og gulroten er møre. Pass på underveis at det ikke koker tørt. Rør inn en ss smør helt til slutt (hvis du ikke er på slankekur) (stakkars).

Så var det kyllingen. Legg filetene i en smurt ildfast form.

IMG_5599

Bland smør, ingefær, hvitløk, chilli, koriander, salt og pepper. Dytt dette kryddersmøret under huden på kyllingen. Pepre og salte skinnet pittelitt på oversiden også.

IMG_5602

Stek i ovnen på 180 grader varmluft i 15-20 minutter (mine bryst veide 150g…da jeg var gravid veide de 5 kg…), og la hvile 5 minutter på benken før du skjærer i dem.

I en dyp tallerken øser du opp linsene, legger et par skjeer ris i midten og danderer oppskåret kyllingbryst oppå der igjen. Øs over det smeltede smøret som er igjen i formen. En klatt rømme, litt mangochutney og et dryss med frisk koriander, setter prikken over i´en.

IMG_5611

2 kommentarer på “Stangekylling med Asia under huden og indiske linser

  1. ser nydelig ut dette må jeg prøve. graturler med seiern i masterchef.

Kommentarer er stengt.

%d bloggere liker dette: