Pasta

Pasta med kremet grønnkål, bacon og hvitløk

IMG_3945

Jeg er usikker på hva man kan overleve på i hverdagen, hvis man ikke kan spise pasta. Jeg er avhengig av det, av 3 gode grunner:
1) Det går kjapt å lage.
2) Det er billig.
3) Det er godt og enkelt å parre med tusen andre råvarer.

Hva lavkarbofolket mener om dette, er noe helt annet. Åssen overlever de uten pasta? Jeg spiser det minst 1 gang i uka, gjerne oftere, og er fremdeles ikke blitt feit. Kanskje har det noe med mengden å gjøre? At jeg ikke døtter i meg en hel pakke av gangen. Hvem vet? Og hvem bryr seg.

Alt godt kan blandes med pasta, så har du en mettende, smakfull og om du ønsker sunn middag. Grønnsaker, kjøtt, fisk, oljebasert saus, tomatbasert saus, fløtebasert saus, ingen saus overhodet, ost, nøtter, urter…genialt, simpelthen.

Denne gangen ble det pasta med grønnkål og bacon, og en hel hævv med hvitløk. Også hadde jeg noen grillede paprika på glass i kjøleskapet, så et par av disse røyk med også.
Grønnkål er supersunt. Det sier de som vet alt om sånt. Jeg kan bare fortelle at det smaker godt og at det er en mer omgjengelig grønnsak enn mange kanskje tror.
Ikke bli redd når den glor på deg fra grønnsakshylla på supern. Ta den med hjem og gi den en sjanse. Den vil deg vel.

Jeg har vært så heldig å få noen godsaker fra Barcho som importerer deilige italienske produkter. De har fulgt bloggen min nesten siden børjan, og nå spurte de om jeg ville prøve noen av produktene deres på bloggen. Det ville jeg! Så jeg har plukket ut noen produkter som jeg skriver om fordi jeg synes de smaker ekstra godt. Hvis du er nysgjerrig på hva Barcho kan tilby, og hvor du får tak i godsakene deres, så besøk dem her!

IMG_3927
Penne lager jeg tross alt ikke selv. Denne er perfekt tykk, og har en ru overflate som gjør at saus, olje og smak klistrer seg godt til den.

Ingredienser til 4 personer:

* 1 pakke grønnkål (husker ikke vekt. Men grønnkål selges stort sett i ens pakker i matbutikker i Norge)

* 200 g bacon, i terninger

* 2 grillede paprika, i strimler

* 4 hvitløksfedd

* Pasta (her tar du bare det du har i tørrskapet)

* 1 dl fløte

* Parmesan og god olivenolje til servering

IMG_3937

Fremgangsmåte:

Grønnkålen må vaskes, og de harde stilkene fjernes. Jeg bare river av bladene fra den trevlete stilken. Riv bladene i mindre biter og forvell dem 2-3 minutter i fosskokende godt saltet vann. Hell så av vannet og sett kålen til side.

I en panne freser man bacon, og når den er brun tilsettes hvitløk og en real klunk olivenolje. Så får grønnkålen være med i panna og steke med et par minutter. Til slutt tilsettes grillet paprika og fløte, og røres godt inn til de får varmen de også. Fløten kan sløyfes og er mest ment for å binde det hele litt sammen.

Ha ferdigkokt pasta oppi panna, rør rundt, riv oppi parmesan, og smak til med salt og pepper.

Servér med et røsslig riv parmesanost, god olivenolje og sunne, senkede skuldre.

2 kommentarer på “Pasta med kremet grønnkål, bacon og hvitløk

  1. Blir denne igjen ikveld!

Kommentarer er stengt.

%d bloggere liker dette: