Fisk Linser&bønner Litt sunnere Tilbehør

Ovnsbakt torsk med rødvinslinser

Ideelt sett hadde jeg hatt sommer utenfor nå. En stor grill, en rosmarinhekk rundt hagen der sitrontrær vokste, og en nyfanget dorade eller så. Så kunne jeg bare klippet av en rufs rosmarin fra hekken, dyppet den i god olivenolje, penslet fisken med rosmarinrufsen før den gikk på grillen, og ikke hatt annet tilbehør enn en grovt salt, en saftig sitronbåt til å skvise over og godt surdeigsbrød.

I min hage finnes ingen sitrontrær, bare en halvmeter snø, og den er omkranset av grå brøytekanter pyntet med gul abstrakt kunst fra egen og nabolagts bikkjer. Fint lite rosmarinhekk. Men, selv om den norske vinteren ikke kan by på annet enn pisshull i snøen og mørke ettermiddager (hvis vi er riktig negative nå), så har den noe ved seg lell: Fantastisk sjømat fra det doggfriske havet som fråder rundt kysten vår.

Torsk!! Ikke bruk for mye tid på å gruble på den, bare spis den nå mens den er på sitt aller beste. Jeg lagde den med et snev av Middelhavs-sommer, men den er så god i seg selv at den nesten ikke trenger annet enn salt, den sitronskvisen og det surdeigsbrødet; et måltid med bibelske overtoner.

Rødvinslinsene har jeg lagt ut før, og fått himla fine tilbakemeldinger på, så her kommer de igjen.

______________________________________

Ingredienser 2 personer

400 g torsk (loin av skrei, f.eks)

1 ss finrevet sitronskall

2 ss persille, finhakket

Rødvinslinser

300 g røde, ferdigkokte linser

1 liten rødløk, finhakket

1 dl rødvin

2 hvitløksfedd, finhakket

1/2 ts tørket timian

1 ts tomatpuré

2 ss soltørkede tomater i strimler

1 ts sukker

OG: En skikkelig god olivenolje! Og litt smør…

_________________________________________

Linser: Svett rødløk og hvitløk i en klunk olivenolje og litt smør i en gryte. Tilsett tomater og sukker og la det få et par minutter på varmen. Tilsett rødvinen og la alkoholen koke vekk.

Tilsett linser og timian, smak til med salt og pepper, og la det få putre lykkelig med i gryta til linsene har fått varmen.

Torsk: Enkelt, enkelt, enkelt, med bare litt finrevet sitronskall, finhakket persille, olivenolje og salt og pepper. Inn i ovnen på 180 grader i 15 minutter (se an tykkelsen på skivene for å beregne steketiden). Fisken flaker pent når den er ferdig. Bare trykk litt på den med en bestemt pekefinger og se om den gir etter.

Servér torsken oppå linsene, gjerne med potetmos ved siden av. Og selvfølgelig sitron til å skvise over.

6 kommentarer på “Ovnsbakt torsk med rødvinslinser

  1. Maria Mathisen

    Hva slags linser egentlig? Ser ikke ut som mine røde linser som er bittesmå..mer som grønne?

    • Hei Maria 🙂 Du kan bruke både grønne og røde, små eller store. Det viktigste er at de er ferdigkokt og møre. Disse er røde, ferdigkokte, fra Go Green eller Go Eco, hvis jeg ikke husker helt feil…

  2. Tilbaketråkk: Mai | Vi spiser

  3. Tilbaketråkk: Juni | Vi spiser

  4. Berit Taraldsen

    Gode smaker.

Kommentarer er stengt.

%d bloggere liker dette: