Dessert søtt Vegetar

Ovnsbakte fiken med honning, valnøtter og yoghurt

Fiken. Den mest sensuelle frukt jeg kan tenke meg. Jeg blir helt tussete når jeg ser dem i butikken, som ei tispe i løpetid. Jeg fant dem tilfeldigvis hos Gutta På Haugen i Oslo, i dag på vei hjem fra jobb. Da ble det spinnvill høne på haugen i tillegg til gutter!

Bare tenk på Adam og Eva. Hva skjulte de sine edlere deler bak (i hvert fall hvis man skal tro ymse kunstmalere som har forsøkt å portretere synderne i Edens hage opp gjennom tidene)? Jo, fikenblader! Av alle store, praktiske blader i Guds hage, valgte de fikenblader til å ha foran tissetassene sine. Ikke tilfeldig, tror nå jeg. For kanskje var det ikke et gørrkjedelig eple eller en gul, døll plomme Eva fristet Adam med, men en fiken. Eller «fiken» om du vil…. Sjekk bildet under. Hmm?! «Vil du smake på denne fikenen min, Adam? Neida, det er ikke farlig. Bare veldig, veldig godt. Helt sant! Bare spør Slangen!»

Jeg skulle gjerne hatt gorgonzola, valnøtter og honning på mine fiken i kveld, men barnet var hjemme og ville smake, så da ble det en søt, slafsen og snill variant istedet. Den kan gjerne serveres som dessert, og svææært gjerne serveres etter mørkets frembrudd og til en du vil skal sjekke ut frimerkesamlingen din litt ekstra grundig.

Jeg skriver ikke mer nå. Vil ikke begynne å konkurrere med Fifty shades…..selv om det klør i tastaturet her jeg sitter!

IMG_9001

Ingredienser til 2-4 personer:

* 4 fiken

* 4 ts flytende honning (gjerne akasiehonning)

* 4 ss hakkede valnøtter

* 1 støt (…) kanel

* 4 ss tyrkisk yoghurt (eller matyoghurt)

IMG_9023

Fremgangsmåte:

Sett ovnen på 200 grader.

Skjær et kryss i hver fiken og press dem slik at kjøttet åpner seg/spriker (slik man gjør med bakt potet, faktisk), og plassér dem i en ildfast form.

Hell en teskje honning og spiseskje hakkede valnøtter i hver fiken. Dryss lett med kanel over, men ikke mye! Bare en støvsky for å parfymere frukten bittelitt.

 

Bak i ovnen 15-20 minutter, til frukten er myk.

Servér med en spiseskje tyrkisk yoghurtklatt på hver fiken, og sveip noen tråder honning over og et par valnøtter til.

IMG_9041

Glem all synd. Spis, elsk, lev.

 

6 kommentarer på “Ovnsbakte fiken med honning, valnøtter og yoghurt

 1. Fikon är gott – tillsammans med valnötter, gorgonzolacrème, chèvre eller balsamicosås! Jag tror jag gillar fikon (nästan) lika mycket som du. Men jag har inte riktigt lika livlig fantasi när det gäller utseendet…
  /Roland

 2. Fantastisk skrevet! 🙂

  Jeg gleder meg til å prøve ut mange flere av dine oppskrifter!

  Ha en herlig lørdag!

  Smil fra Marita

 3. Mmmmm, laget nettopp voksenversjonen med blåmuggost. Veldig godt! Fiken er helt nydelig, og passer til så mye. Jeg hadde i blåmuggost før jeg satte de i ovnen, og bakte de på 150 grader i ca 10 minutter, da begynte osten å bli passe myk (hadde de stått lenger ville den rent ut i formen). Tørristet valnøttene for seg og hadde de over til slutt. Helt nydelig! 🙂

Kommentarer er stengt.

%d bloggere liker dette: