Kjøtt Linser&bønner Potet Tilbehør

Kyllingbryst med urter under huden og rødvinslinser

IMG_3917

Rødvinslinsene er stjerna i dette showet. Så lette å lage, og så elskelige små belgfrukter! En venninne bedyret at hun ville ligge med disse rødvinslinsene etter å ha smakt dem. Det sier faktisk mer om disse linsene enn om min venninnes seksuelle tilbøyeligheter.

Jeg bruker ferdigkokte linser fra pappkartong/beger. Får det på super´n. Rødvinslinsene kan brukes til både fisk, fjørfe, rødt kjøtt, pølser, som ren vegetarlunsj…you name it! Jeg er hekta på dem. Datteren min også. Hun er jo så glad i rødvin, den jenta. Neida, jeg bare tuller (hvis du leser dette og jobber i barnevernet, ikke kom og bank på døra mi. Jeg har stor, farlig vaktbikkje…). Eneste disse gull-linsene kanskje ikke passer til, er muligens på corn flakes.

1C0A8893
Rødvinslinse-elsker´n og den livsfarlige vaktbikkja.

Hva rødvin angår, så trenger du ikke sprette en flaske for å få til disse linsene på en hverdag. Gjør som meg og mange andre, og vær litt i forkant av begivenhetene: Frys ned rødvinsslatter som står igjen etter en fest, eller de siste stakkarslige og sure dråpene i pappvinen din. Så har du til senere matbruk.

Å putte friske urter og smør eller olje under skinnet på kyllingen, er en fin-fin måte å sikre seg saftig og smaksrikt kjøtt på.

IMG_1856

Ingredienser til 2 personer:

Kylling:

* 300 g kyllingbryst med skinn, gjerne fra Stange

* 1 neve finhakket bladpersille

* 1 ss finhakket frisk estragon

* 2 ss olivenolje

* Salt og pepper

Linser:

* 300 g røde, ferdigkokte linser

* 1 rødløk, finhakket

* 1 dl rødvin

* 2 hvitløksfedd, finhakket

* 1/2 tørket timian

* 1 ts tomatpuré

* 1 klype sukker

* Hvis du har lyst: 4-5 semitørkete eller soltørkete tomater

Fremgangsmåte:

Bland finhakkede urter med olivenolje, salt og pepper, og fordel dette jevnt under skinnet på kyllingbrystet. Salte og pepre hele fileten, og legg den i en ildfast form.

Stek i ovnen på 180 grader i ca. 30 minutter. Bruker du steketermometer? Bra! Da er kyllingen klar for å hvile 10 minutter på benken når termometer viser 70 grader.

Linsene:

Svett rødløk og hvitløk i en klunk olivenolje og litt smør i en gryte. Tilsett tomatpuré og sukker og la det få et par minutter på varmen sånn at tomatpuréen får seg en knekk i den skarpe tonen sin. Tilsett rødvinen og la alkoholen koke vekk.

Tilsett linser og timian, smak til med salt og pepper, og la det få putre lykkelig med i gryta til linsene har fått varmen.

Potetene er kokt møre uten skall, vannet helt av og deretter er gryten ristet litt for å få en melen overflate på potetene. Så har jeg tilsatt finhakket bladpersille, olivenolje og ekstra salt. Kokte poteter med smak!

IMG_3918

2 kommentarer på “Kyllingbryst med urter under huden og rødvinslinser

  1. Vilket recept! Gott, läckert och dessutom kul att läsa!
    /Roland

Kommentarer er stengt.

%d bloggere liker dette: