Dessert søtt

Tilslørte bondepiker

En oppskrift på tilslørte bondepiker blir mer en liten påminnelse enn et nytt og spennende tilskudd på en allerede sprengfylt desserthimmel.
Det finnes allerede utallige moderne varianter av denne klassikeren, så der kan jeg heller ikke bringe noe nytt eller artig til torgs. Kardemomme, anis, nellik, vanlije, nøtter, kesam, vaniljekrem…alle disse nyere triksene er prøvd ut på bondepikene tidligere.
Så hva skal vi med enda en oppskrift? Vi skal ikke annet enn å bli inspirert til å lage noe godt av de eplene som ligger og klynker der borte i skålen…under en sverm av bananfluer!

__________________________________________________________

Ingredienser til 4 porsjoner

Eplemos
6-7 epler
1/2 dl vann
5-6 ss sukker
1/2 ts kanel
Krem
3 dl kremfløte
1/2 ts vaniljesukker
2 ts sukker (trenger ikke være så himla søt krem når eplene er søte og smulene er søte…)
Smuler
3 dl griljermel
3 ss smør
2 ss sukker
Et dryss kanel og muskatnøtt

_______________________________________________________

Skrell eplene og del dem i terninger. Ha dem i en kasserolle med vann, kanel og sukker. Kok til det er mørt og ligner en mos.

Smelt smøret i en stekepanne. Tilsett griljermel og sukker, og dryss over litt kanel og muskatnøtt. Stek smulene sprø og gyldne, og sett dem til side så de får avkjølt litt.

Pisk krem av fløten med vaniljesukker og sukker. Smak selv om du vil ha den mer eller mindre søt. Jeg er ikke så glad i fryktelig søte ting, så jeg modererer alltid sukkermengden i mine desserter.

Legg eplemos, krem og smuler lagvis i en stor gjennomsiktig glassbolle (litt av poenget her er jo å se lagene, ikke sant?), eller i porsjonsglass. Avslutt med smuler øverst.

Som jeg har sagt da jeg la ut bilde av dette på instagramkontoen min @spiselandslaget: Tenk at epler, kavring, kanel og krem kan være så godt!

%d bloggere liker dette: