Bakst Tilbehør Vegetar

Ostemuffins

IMG_3995

Hvordan folk med full jobb og barn har tid til å legge ut det ene lekre blogginnlegget etter det andre om julesnadder og juletips nå i midten av desember, begriper ikke en surrebøtte som meg.
Ok, kanskje folk ikke har full jobb eller barn (eller hva med fulle barn? Neida. Det har ikke jeg heller) Hva vet jeg? Imponert er jeg uansett over hva som produseres hos mine medmatbloggere i disse dager. De er flinke! Og alle som ikke blogger om mat, skal være takknemlige for alle de som gjør det. Så mye bra å finne gratis på nettet om alt fra krumkaker, til sprø ribbesvor!

Jeg kan bare beklage at Spiselandslaget ikke hjelper deg med alt du trenger å vite om julemat og julebakst og julekos. Jeg ha´kke hatt tid, rett og slett. Dagene bare forsvinner. Jeg klarer ikke engang huske å kjøpe brød i adventstiden, så derfor kommer det her en oppskrift på hva jeg skramlet sammen i morges da brødboksen var overraskende tom, og magen likeså: Muffins!

Muffins er gull. De skal ikke heve og blir raskt ferdige i ovnen. Jeg proppet dem med ost siden jeg hadde noen triste osterester igjen i kjøleskapet, men du kan helt fint bruke både urter, feiende flott parmesan, bacon, chorizo eller annet godt i denne oppskriften.

Disse passer både til frokost, lunsj og matpakker, eller til en god og varm suppe.

Ingredienser 10-12 muffins

* 225 g hvetemel
* 125 g siktet rugmel
* 2 1/2 ts bakepulver
* 1 klype salt
* 2 egg
* 2 dl H-melk
* 50 g smeltet smør
* 150 g revet ost som smaker noe. Jeg brukte litt brie i små terninger og litt god og moden sveitser.

Fremgangsmåte

Bland de tørre ingrediensene i en bolle.

Pisk lett sammen melk og egg, og hell oppi til de tørre ingrediensene sammen med smeltet smør og ost. Rør alt lett sammen med en metallskje.

Og her er en engelsk tommelfingerregel for de beste muffins: Ikke rør deigen for hardt! Den skal bare blandes lett og ledig sammen. Slik oppnår du luftige og porøse muffins, og ikke sånne seige, kompakte skolekorpskakelotterimuffins som stirrer hardt på deg fra nederst i bunnen av en muffinsform (beklager alle skolekorpsfolk).

Fordel røren i muffinsformer (jeg putter papirformer oppi en sånn metallform med 12 hull), og stek på 210 grader i 20 minutter.

Servér med en god spekeskinke, litt mer god ost eller annet godt pålegg.

Løp videre til neste gjøremål på julelista.

%d bloggere liker dette: