IMG_4271

Au da…der glemte jeg brød igjen. Men da jubler barnet! For tom brødboks, betyr noe nytt, godt og gøy til frokost og i matpakka. Betyr ingenting at mor løper rundt i morgenkåpe, med tunga ut av kjeften mens hun med søvn i øynene improviserer noe spiselig til frokosten og matboksen.

Så ble det pannekaker denne gangen. Med havre (mest for helsas skyld, jeg må innrømme det…). Men du verden så gode de ble! Havren ga rett og slett veldig god smak til pannekakene. De smakte mer, ganske enkelt. Så da kan havren få være med neste gang også selv om det ikke er krise i brødboksen.

Ingredienser 4 pannekaker:

* 2 egg
* 2 1/2 dl melk
* 60 g hvetemel
* 40 g lettkokte havregryn
* 1 klype salt
* Pittelitt vaniljesukker (1/2 ts…)
* Smør til steking

Fremgangsmåte:

Visp sammen egg og melk.
Sikt inn hvetemel (hvis du står i morgenkåpe, og det bare er 15 minutter til barnet skal være ute av døra og på vei til skolen, pælmer du bare melet oppi bollen…) og bland inn havregryn, salt og vaniljesukker.

Visp alt godt sammen til en fin røre. Har du tid, kan den gjerne få stå og svelle 5 minutter. Det vil gjøre hvaregrynene godt.

Stek pannekakene i litt smør, og servér med syltetøy og innstendige anmodninger om å «raska på!!»

%d bloggere liker dette: