Forskjellig TV

Jaaaaa!!! Jeg er Masterchef 2015!

Foto: TV3
Foto: TV3
image-10
Foto: Storm Pedersen
10178081_10152574725542301_6468932488373455988_n
Gregory Paul, Spiselandslaget, Eyvind Hellstrøm, Carina Dahl, Kjartan Skjelde, Storm Pedersen. Foto: TV3

Servere Eyvind Hellstrøm, Kjartan Skjelde og Gregory Paul rått lammekjøtt: Check!
Lage perfekt croquembouche til Pascal: Check!
Lage maten til Even Ramsvik mens Even Ramsvik ser på meg: Check!
Vinne norske Masterchef: Check!
Gråte på TV : Check!
Spare ut den altfor korte og rare panneluggen: Check!

image-12

Jeg vet ikke hva som er best? Følelsen jeg hadde der og da i det Kjartan sa navnet mitt og kom mot meg med troféet? Eller å oppleve den samme følelsen her i sofaen i kveld da jeg så det på TV? (jeg har ikke sett noen av episodende på forhånd). Eller det å endelig kunne fortelle til alle at JEG VANT!

image-10

Å holde kjeft faller seg ikke naturlig for meg. Og denne seieren har jeg måttet holde kjeft om i et halvt år. Smerte! Usedvanlig kjipt å ikke kunne dele den lykkefølelsen og lettelsen med annet enn et par av mine absolutt aller nærmeste…Men nå! Nå skal det deles raust av lykkefølelse og lettelse!

image-9

En vanvittig opplevelse fra ende til annen. Et stress jeg sjelden har kjent makan til (og jeg har vært ute et par vinternetter før…). Et tidspress uten sidestykke. I ettertid har jeg lurt på hvordan i svarte vi klarte det? Kokosboller og småkaker (som Hellstrøm skal slikke seg rundt munnen av…) på 30 minutter… Are you kidding!?
Til alle kjepphøye hobbykokker og eventuelt profesjonelle som mener deltagerne er fullstendig ubrukelige på et kjøkken: Ta dere en bolle.
Dere aner ikke hva dere snakker om. Selv medeier og kjøkkensjef ved Michelinstjerne-restaurant Ylajali i Oslo, Even Ramsvik, fikk røde kinn, svetteperler på pannen og mistet sin stoiske ro da Masterchef-klokka tikket mot slutten.

image-8
Alene på en øde øy….

Å stå i et villt fremmed kjøkken med utstyr man aldri har brukt før, med induksjonovn som jeg ikke har noen erfaring med (jeg har en ordinær komfyr…), å bli kastet spontant ut i vanskelige oppgaver, å lage mat man aldri har hørt om eller smakt før, på tidsfrister som ikke egentlig er mulige å nå, samtididg som man har 5-6 kameraer permanent stukket opp i ansiktet fra alle kanter, samt reportere og stjernekokker som stikker innom og slår av en prat og stiller eksemfremkallende spørsmål når det haster som mest…Det er ikke det samme som å stå og hygge seg i trygge omgivelser på eget kjøkken, med P2 på radioen og en slatt rødvin i glasset.

Det var dager da stressnivået og den spente stemningen lå som ei tjukk tåke over hele produksjonen og studio. Ikke minst på croquembouche-dagen. I kulissene hvisket man anstrengt og holdt pusten, mens man vel håpet at ingen av oss deltagere skulle rakne på midten 😉

Man skulle kanskje tro at all glede over mat og matlagning ble drept av en slik erfaring? Men det stikk motsatte ble tilfellet for meg. Jeg fikk et tupp i ræva og ble inspirert herfra til månen og tilbake igjen. Vanvittig lærerike dager! Sinnsykt inspirerende! Dommernes tilbakemeldinger og praten i pausene blåste voldsomt liv i min matinspirasjon.

image-8

Og for en fantastisk produskjon! Varme, omtenksomme, profesjonelle folk hos Rubicon og i det danske crewet fra dag én. Takk for at dere fant meg, og valgte meg. Takk for at jeg fikk være med. Nå griner jeg litt av takknemlighet over det, og ser at dette liksom blir min Oscar-tale 🙂
Så da må jeg også si takk til alle de flotte menneskene, kjente og ukjente, som jeg tilbtagte 2 uker av sommeren med i København i fjor.

Rubicon-gjengen! For en gjeng!
Rubicon-gjengen! For en gjeng!
WTF?? Kake nå igjen!?
WTF? Kake nå igjen!

Imponerende og irriterende flinke Storm og Carina som sto igjen helt til slutt. Dere var ingen lett match! Dæææven schteiiike, som Carina ville sagt 😉 Jeg måtte jo dra frem tungskytset for å takle dere! Love you 🙂 Har savnet våre daglige frokoster med Knutta.

Knutta <3 Vår "mamma" i København, ytterst til høyre Sjekk hans deilige kakeblogg "Hr. Knutsen".
Knutta ❤ Vår «mamma» i København, ytterst til høyre. Sjekk ut hans deilige kakeblogg «Hr. Knutsen».
Glade og nervøse dager i Køben :) Fineste Carina og Knutta <3
Glade og nervøse dager i Køben 🙂 Fineste Carina og Knutta ❤

Nå fortsetter hverdagen med mat-mat-mat over hele linja. Men først skal jeg feire seieren i helgen med champis og de jeg er glad i som har holdt på hemmeligheten sammen med meg, og har holdt ut med nervene mine 🙂

Jeg får servere dem en stressfri variant av vinnerretten. Det burde være et godt plaster på såret for å ha en nevrotisk Masterchef i huset 🙂

image-13

31 kommentarer på “Jaaaaa!!! Jeg er Masterchef 2015!

 1. Wooohooooo! Gratulerer!! 🙂

 2. Ann-Kristin

  Gratulerer så masse med seieren, det var vel fortjent! Utrolig gøy å følge deg gjennom denne sesongen.

 3. Gratulerer veldig mye!! Kona og jeg har fulgt med på hele serien. Og vi heiet på deg hele tiden. Du viste at du kunne det du holder på med til de grader. Seieren var veldig fortjent 🙂

  • Tusen, tusen takk! 🙂 Blir veldig glad og rørt over en sånn tilbakemelding. Jeg hadde mye å tape på å ikke være den flinkeste, så jeg er glad for at jeg klarte å stikke av med seieren til slutt. Det var en tøff konkurranse! Klem fra Maj-Britt.

 4. fyttikatta. Velfortjent seier. At du har klart å holde kjeft så lenge er minst like imponerende. Skikkelig kry over at jeg kjenner deg:)

 5. elinlarsen

  Grattis dyktige du 🙂

 6. Ole Henrik

  Fikk ikke sett finalen «direkte» og har holdt meg unna sosiale medier for ikke å vite resultatet. Er akkurat ferdig å se det på TV3 play, så nå blir jeg litt trøtt i morgen. Men det håper jeg du blir også, for noe så fantastisk må du feire! Dette var imponerende, og signaturretten så nydelig ut. Gratulerer!!!

  Hilsen stolt kollega 🙂

  • Tusen takk, Ole Henrik! Blir nok en litt trøtt matblogger på enden av bordet på traffic i morgen, men kaffe og vaffel hjelper nok! 😉
   Vi ses da! Klem 🙂

 7. Kristin Halvorsen

  Er så lykkelig over at jeg oppdaget din deeeeilige blogg!! Underholdende og inspirerende!

 8. Gratulere så mye med seieren! Jeg hadde en følelse av at du ville gå langt (var noe med tonefallet her i bloggen, for ikke å si det faktum at du har blogget for full musikk og begynt med video) som antydet at du ikke røk ut ved første korsvei. Og da du klinte til med klippfiskravioli mot det som så ut som en temmelig generisk thai-and tenkte jeg: Nå er det bare vond smak som kan hindre seier. For teknisk sett var det jo overlegent.

  Programmet er over, og det spennende nå blir jo å se hvordan dette påvirker din videre karriere. Som tidligere deltaker i et riksdekkende reality-show vet jeg at vinnerne ofte får et karrieremessig løft i etterkant. For noen innebærer det at «Se og Hør» inviteres til alle familiebegivenheter, for andre at de får tilbud om å danse oppvisning på Triaden i Lørenskog midt i lørdagsrushet.

  I ditt tilfelle regner jeg med at løftet vil handle om det du brenner for og så tydelig har demonstrert at du kan. Ikke bare lage mat, men lage mat i fullt flomlys og med et digert crew rundt deg. Det er, som du sier, et mye større press enn seerne kan forestille seg, og at du tålte det så godt må bli lagt merke til rundt forbi. Så ikke noe press altså, men nå venter jeg spent på fortsettelsen. (Hei, NRK, kanskje på tide å slutte å mimre om Ingrid og faktisk skaffe dere et matkonsept? Og dere i «God Morgen Norge» – hva med å gi Wenche et inspirerende sabbatsår?) 🙂

  • Tusen takk Eirik!
   Heldigvis får jeg jobbe med mat i det daglige allerede, så jeg dro rett fra Køben i fjor sommer, og rett på jobb hvor jeg grublet frem nye oppskrifter, laget mat, stylet og skrev om det. Ekstremt lite hvile på laurbær, altså 😉
   Og takk for alle heiarop fra Tøyen! Hørte dem helt bort i Gamlebyen 😉 Hils masssse til hele familien (inkludert katter…). Stor, stor klem fra en gammel nabo.

 9. Grarulerer:-) Velfortjent, det var en glede å følge med.
  Mvh, Marina

 10. Tusen takk 🙂 Og veldig hyggelig at dere fikk en deilig middag med skrei. Jeg har feiret hele helgen at Masterchef var i boks, så her ble det indisk takeaway i sofaen i dag…hehehe 😉

 11. Ingunn Solbakk

  Hei Maj-Britt!

  Gratulerer med Masterchef 2015 – det var veldig fortent! Eg trudde det skulle gå vegen stort sett heile tida, men innimellom vart det jo nærmast i overkant spennande… 🙂

  Du har ei god penn og masse kule oppskrifter, så eg må innom bloggen din både titt og ofte.

  Digresjon: Han eg bur med og eg var i København i helga og der dumpa vi innom (sukk – dårleg planlegging…) ein etter mitt syn ikkje altfor god amerikansk-italiensk restaurant (Tony’s). Der fekk vi imidlertid servert ein veldig god dessert – cannoli. No har eg googla og prøvd å finne ei sakleg oppskrift vi kan prøve, men eg har førebels ikkje funne «the recipe». Du briljerte med ravioli i Masterchef – har du kanskje tips til oppskrift på nokre supre cannoli? 🙂

 12. Grattis till segern! Jag försökte kolla på ett avsnitt av Masterchef via datorn, men norska TV3 sade: Nej, det här får du inte se om du bor i Sverige.
  Är det så de har blivit, de som bor i Norge. Vi, i det fattigare broderlandet, får inte ens se framgångarna via dator? (Eller är det Kinnevik/Stenbeck som äger norska TV3 – då är ju problemet helt inom-svenskt…)
  /Roland

  • Hei Roland!

   Hahaha! Tusen takk for gratulasjoner. Men du er ikke alene om å ikke få sett det på nettet. Min danske familie sliter også. Det finnes vistnok en måte å stille inn pc/mac på som gjør at det åpner seg for å se norsk TV3 utenfor Norges grenser, men jeg vet dessverre ikke hvordan. Det skal ikke være vanskelig, sier de som vet noe om det 🙂

   Du må høre med Kinnevik/Stencbeck, hihihi 😉

 13. Hei 🙂 I kveld vart eg omsider ferdig med alle programma på TV3-play og (JIPPI!!!) eg vart kjempeglad når du gjekk av med sigeren. GRATULERER – vel fortent! Eg gler meg til å følgje bloggen din vidare 🙂

  • Hei Aina! Tusen, tusen takk 🙂 Det var en seig kamp, men det gikk heldigvis bra til slutt.
   Veldig hyggelig at du blir med Spiselandslaget videre!

 14. Tilbaketråkk: Noe godt til helgen fra Spiselandslaget

 15. Tilbaketråkk: Ukemeny fra Spiselandslaget

 16. En annen masterchef

  Litt sen mld, men fant bloggen først nå: 🙂 gratulerer så mye med seieren. Vel fortjent! Gleder meg til det evt blir en battle mellom de forskjellige vinnerne 🙂 Som du sier; en slik ting gir et voldsomt spark bak til å lære mer! Har blitt helt matfrelst jeg nå. Gøy at du også gir et lite spark til de besserwisserne som sitter hjemme og klager over nivået. Det er ganske intenst og til tider frustrerende når man står midt oppi det og det er 10 minutter igjen til servering.
  Vi sees plutselig! Terje (vinner 2014)

  • Hei Terje! Så hyggelig med melding fra en åndsfrende 😉 Takk-takk og gratulerer selv med seier i 2014! 🙂 Veldig bra jobba. Jeg fulgte deg med argusøyne, hehe…
   Innmari deilig å lese at du er blitt matfrelst. Da smelter jo et matskribent og matbloggerhjerte.
   Det var en helt syk opplevelse å kjenne på det tidspresset man utsettes for i studio. Jeg har faktisk aldri kjent på maken, og jeg har jobbet 20 år i ulike serviceyrker hvor man løp som piska skinn. Umulig å forstå hvis man ikke har vært der. I tillegg var jo vi «vanlig folk» ikke vant til masse kamerarer og hvordan man ter seg foran slike, så det ble en ekstra utfordring og et stressmoment. Men hva pokker…det gikk jo bra! 🙂 Selv om jeg ble rimelig spiss i tonen helt mot slutten… 😉
   Vi ses kanskje i svingene, Terje! Hadde vært moro 🙂
   Klem Maj-britt

Kommentarer er stengt.

%d bloggere liker dette: