Kjøtt Tilbehør

Urtekylling med smørdampet nykål og potetmos

I dag skinner solen over Oslo, og hvis du finner en benk som ikke står i skyggen, kan du faktisk sitte der en stund og nyte en slags sommer uten å få urinveisinfeksjon.

Så derfor må dagens middag bli mer et tips enn en omfattende oppskrift. For jeg skal ut å få fregner!

Nykålen er ankommet og bør skjemmes bort fort, for dens liv er så kort her på jorden.
Damp den med salt og smør, og server den sammen med et godt kyllingbryst med skinn, fra for eksempel Stange eller Gårdsand. Nei, dette er ikke et sponset innlegg.
Hvorfor skinn på kyllingbrystet? Fordi du kan putte utrolig mye godt under det skinnet, som gir en deilig smak til kjøttet mens det steker. Dessuten er det fett sammen med skinnet, og fett gir som kjent mer smak og saftig resultat.

Jeg brukte salvie og rosmarin denne gangen, for det hadde jeg i vinduskarmen.
Du finhakker bare urtene og stapper dem inn under skinnet. Salte og pepre, dryss over olivenolje og stek filetene i ovnen på 180-200 grader i 20 minutter. La kjøttet hvile noen minutter før du skjærer i det. Da får kjøttsaftene satt seg og renner ikke bort.

Nykålen skjæres i båter og legges i en gryte som har bittelitt vann i bunnen. Har du damprist, bruker du selvfølgelig det.
Godt med salt og smør på toppen, på med lokk, og så småkoke i 3-4 minutter til kålen er mør.

IMG_5022

Og potetmos? Det er ikke verre enn å skrelle melne poteter, dele dem i terninger, koke dem møre, og så mose dem sammen med litt varm melk med smør, salt, pepper og et dryss muskatnøtt.

Har du kuttet av deg halve pekefinger´n, tar du to glass vin og tenker ikke mere på det.

God middag, og kom deg ut i sola mens den er her!

IMG_5027

3 kommentarer på “Urtekylling med smørdampet nykål og potetmos

  1. Inger Anne

    Jeg lo faktisk høyt av din første setning her, og bare så det er sagt, her på nordvestlandet mugner vi i tillegg til infeksjonen…
    Men gode oppskrifter og vakre bilder veier opp for mye 😀 ………

Kommentarer er stengt.

%d bloggere liker dette: