Barn og mat Fisk

«Tuna melt» – Amerikansk klassiker med karri og kapers

IMG_5470

Jeg hadde ikke høye tanker om et varmt ostesmørbrød med tunfiskrøre første gang jeg bestemte meg for å bestille det på en diner i New York for mange år siden. At brød med en majonesbasert røre med noe så platt som tunfisk på boks, under et lag med smeltet ost, var så dritgodt, overrasket meg. Og nå er dette en favoritt på min smørbrødliste: Tuna melt!

IMG_5468

Olivia på 11 synes alle typer tunfisk på alle måter er noe av det gjeveste, så å servere rista og grilla blings med tunfiskrøre og smeltet Jarslberg til rask hverdagsmiddag, ga meg 20 raske mammapoeng i boka. Yey! Fortsetter jeg slik, havner jeg aldri på gamlehjem 🙂

Du kan krydre røra med det du liker best selv. Trenger ikke på død og liv være karri og kapers (som jeg bare vil nevne er en deilig kombo).
Frisk eller tørket basilikum, oregano, litt hvitløk, frisk koriander og ingefær…Velg selv.

IMG_5467

Ingredienser til 4 blingser:

* 4 blingser av et hvilket som helst slags brød
* 250 g tunfisk i vann på boks (utgjør ca. 2 bokser)
* 1/2 rødløk, finhakket (med mindre løken er veldig liten, da tar du hele)
* 1/2 grønn paprika i små terninger
* 2 ts vanlig karri
* 1-2 ss kapers
* 2 ss rømme/lettrømme
* 4 ss majones
* Persille, finhakket
* 1 tomat i skiver
* 100-150 g revet ost, jeg brukte Jarlsberg, men amerikanerne bruker gjerne cheddar

Fremgangsmåte:

Legg brødskivene på bakepapir på et bakebrett, dryss over litt olivenolje og sett under grillen på 225 grader til brødet et sprøtt og gyldent (tar et par minutter). Ta brettet ut av ovnen og sett til side.

Snarvei? Rist brødet i brødrister. Vips, ferdig!

IMG_5452

Rør sammen alle øvrige ingredienser – minus revet ost – og smak til med salt og pepper. Hvis du bruker kapers sånn som meg, er det viktig at du smaker på røra før du salter. Kapers er salte i seg selv.

Fordel røra på brødskivene, og topp med tomatskiver og revet ost.

IMG_5459

Grill i ovnen på 225 grader i 5 minutter, eller til osten er smeltet og bobler forførerisk.

Mer var det ikke å si om den saken. God middag!

%d bloggere liker dette: