Fisk Litt sunnere

Stekt laks med valnøtt- og tahinipesto, couscous og rødkål

IMG_5693
Det finnes noen råvarer jeg kan få akutt lyst på (som et gravid monster) (nei jeg er ikke gravid…), og da helst i store mengder. Valnøtter og tahinipaste er to sånne råvarer. Så gjett hvordan denne pestoen ble til? Jepp. Den ble til i et øyeblikk av en dyp og inderlig lyst på to ting som vi vanligvis ikke parrer med hverandre.

Ble kjempegodt! Og dessuten er ikke dette sååå himla uvanlig i det store utlandet. Der brukes tahinipaste til langt flere dipper og sauser enn bare humus. Hvis du googler «tahini sauce», får du mange gode og inspirerende tips.

Også var det igjen en diger rødkål etter et fotoopptak til kokeboka, så da måtte jeg gjøre noe fornuftig med den til laksen jeg hadde planlagt.

Jeg glemmer litt at couscous finnes, men herregud det er jo kjempegodt! Og smart, og lett og gøy å blande med alskens grønnsaker og smaker.

Hvis du jobber for å bli langt over 100 år gammel, kan du bytte ut couscous med supersunne quinoa. Og hvis du gir faen, kan du bruke påmmfri og bytte ut rødkålen med finstrimlet Grandiosa. Bytt ut laksen med fleskepølse, og valnøttpestoen med Nugatti. Nammenam!

Ingredienser 2 porsjoner

400 g laksefilet

Couscoussalat

1/2 liten rødkål, finstrimlet
1 rødløk, finstrimlet
1-2 ts cumin
2 dl couscous
2 dl kokende vann

Valnøtt- og tahinipesto

0,5 dl olivenolje
2 ts tahinipaste
1 hvitløksfedd, knust
1 sitron, saften
1 ts honning
50 g valnøtter

Fremgangsmåte:

Bland alle ingredienser til valnøttpestoen med en stavmikser eller i en morter. Hvis den blir veldig tykk, kan du spe med litt varmt vann. Smak til med salt og pepper.

Tilbered couscous som anvist på pakken. Som regel er det bare å helle kokende vann over ønsket mengde couscous, og så la det hele stå og svelle før du fluffer det til med en gaffel.

IMG_5678

Fres rødkål og rødløk sammen med cumin et par minutter. Kålen skal fremdeles være sprø.
Bland det sammen med couscousen og smak til med salt.

IMG_5683

Salte og pepre porsjonsstykker av laks og stek dem 1-2 minutter på den ene siden. Snu deretter fisken og fordel valnøttpestoen på fiskestykkene mens fisken steker ferdig på den andre siden i 1-2 minutter.

IMG_5685

Servér fisken på den lune couscoussalaten med et dryss persille eller frisk koriander. Mynte er også godt, hvis du har det.

2 kommentarer på “Stekt laks med valnøtt- og tahinipesto, couscous og rødkål

  1. Herlig! flotte farger, flotte smakskombinasjoner – en virkelig herlig rett. Og så så enkelt…hverdagslaksen tatt til nye høyder!

Kommentarer er stengt.

%d bloggere liker dette: