Barn og mat Drikke Litt sunnere

Smoothie med grønn te, ingefær og blåbær

Å neida. Jeg går ikke gjennom en hel norsk vinter i stupmørke uten å prøve meg på sunne saker i både flytende og fast form. Det hostes i kriker og kroker på jobben. Og det nyses av fremmede folk på trikken. Så da hamstrer jeg ingefær og grønn te og blåbær, for å bekjempe styggedommen rundt meg.

Dette er en antioksidantbombe med kjernesunn ingefær (som du kan lese mer om her! ), blåbær (mer info her! ) og ikke minst grønn te. Har du ikke prøvd grønn te i smoothie før? Kanskje skulle du ønske at du bøttet ned grønn te dagen lang fordi du har hørt at det er så bra for deg, men så liker du ikke så godt den litt eiendommelige smaken? Da har jeg gode nyheter: i denne smoothien er grønn te pyntet til fest!

smoothie

Bruk gjerne en te med smak og aroma av urter, krydrer eller frukt. Jeg veksler mellom en med mynte, og en med en mer krydret smak av kanel og kardemomme som gir et hint av jul i disse dager.
Og hvor sunt er det egentlig med grønn te? Les her!

Datteren min elsker også denne smoothien, selv om hun ikke er noen fan av teen i sin mest nakne form. Så her er det håp for det fleste, altså.

Ingredienser til 2 gode frokostglass

* 2–3 dl kald grønn te (brygg den kvelden i forveien og sett den i kjøleskapet)
* 1–2 dl appelsinjuice eller annen juice du liker
* 4 ss vaniljeyoghurt
* 2 dl frosne blåbær
* 2 ts honning
* 1 toppet ss ingefær, finrevet

Fremgangsmåte

Jeg brygger en stor kanne med grønn te om kvelden, og lar den stå til morgenen etter. Jeg bruker det jeg skal den morgenen, og resten heller jeg på en tom flaske og setter i kjøleskapet til senere bruk.

Ha alle ingredienser i en blender og kjør dem til de forvandles til en smoothie som kan drikkes.

Det var det hele. Planlegg å penjsonere deg når du er 109 år gammel.

2 kommentarer på “Smoothie med grønn te, ingefær og blåbær

  1. Tips: Hvis man bruker grønn, japansk matcha-te, i stedet for «vanlig» grønn te, får man 10 ganger mer antioxidanter – minst! I tillegg er matcha-te meget oppkvikkende.

Kommentarer er stengt.

%d bloggere liker dette: