FILM Fisk italiensk Kjøttfri mandag TV Vegetar Video

Drømmen om Italia, og aubergin med tonnevis av smeltet ost

Da vi var i Italia i sommer, skulle vi egentlig ikke lage film, men konsentrere oss om kokeboka som kommer den første uka i januar. (Du kan forresten forhåndsbestille den her! Da er du sikret et eksemplar med en gang 2016 titter frem og sier «hei!»)

Men med en mann som ikke kan la være å lage film eller ta bilder, og med omgivelser som tok pusten fra oss begge, ble det selvfølgelig produsert en liten filmsnutt som vi tenkte skulle være til inspirasjon når vintermørket her hjemme var på sitt tykkeste.

Filmen er laget i Raito, som er en liten flekk av en landsby like ved den større byen Vietri sul Mare, og
Amalfikysten slynger seg sørover fra dette stedet. Vi falt pladask for det enkle, jordnære og utenomjordisk vakre stedet uten turister, og leide gjennom Airbnb det vi trodde skulle være en middels leilighet, men som viste seg å være et stort hus med verdens nydeligste terrasse, og en utsikt jeg aldri har hatt maken til på ferie.

Jeg tror ikke jeg skal skrive så mye mer. Du kan heller se det med egne øyne i filmen.
Vil du se den på en stor skjerm i jula, så kan jeg røpe at både denne og hyttebrødfilmen vil bli vist innimellom matseriene som ruller og går – til min store glede – på den helt supre og nye Matkanalen. Vel verdt et besøk!

Og full oppskrift på melanzane alla parmigiana som jeg lager i filmen, finner du her!

%d bloggere liker dette: