Barn og mat Kjøttfri mandag Suppe Vegansk Vegetar

Paprikasuppe med pastaputer

IMG_6457

Disse dagene går alt for fort. Men heldigvis har sola snudd og viser seg stadig oftere og sterkere i hovedstaden. De som følger meg på insta vet at deler av Spiselandslaget nå bor ved skauen. Ikke bare rett ved skauen, men faktisk i skauen tror jeg det er greit å si. Det har gjort noe med oss når vi er i den husstanden. Vi er rett og slett blitt friskuser! Av rang. Jeg skal skrive mer om dette senere, og om hva skogens velkjente ro gjør med oss, for jeg er ganske forbløffet over hvor stor innvirkning bare disse få ukene i naturnære omgivelser har hatt på både gubbe og kjerring. Jeg klarer ikke la være å legge ut noen mobilbilder fra en tur vi hadde nylig.

IMG_6422

IMG_6426

IMG_6441

IMG_6443

Men nå i dette innlegget skal det handle om en hverdagssuppe. Eller tursuppe, om du vil. Enten til å ha på termos eller til å spise når du kommer hjem fra tur (hør på meg´a! Snakker om turmat! Først veggismat og nå turmat. Jøje…hva blir det neste? Du vet svaret) (meditasjon og yoga.) (i tilfelle du ikke visste svaret) (og kanskje hjemmestrikkede ull-underbukser og morsmelksvafler) (ikke faen!) (og heller ikke sånn tynn, vimsete løpehund som de med cordnickers har, og som vi av og til møter i skauen ) (Bobby dachs er fremdeles best) (selv om balla hans sleper i snøen på grunn av de korte beina og gir ham skrukkepung)

Nok pung. Tilbake til suppa.

Paprikasuppe har masse smak og er ekstremt lett å lage. Vi hadde den til middag på en travel hverdag, og dette er noe de litt større barna kan klare å lage også. For å kunne kalle det ordentlig mat, tilsatte jeg noen små, ferdige, ferske pastaputer. Men du kan også godt bruke vanlig makaroni, quinoa, ris, couscous eller byggryn. De metter fint alle sammen.

Ingredienser 4 porsjoner

* 1 løk, hakket
* 3 røde paprika, rensket og delt i terninger
* 2 hvitløksfedd, grovhakket
* 150 g grillet paprika i lake fra glass, skåret i mindre biter
* 1/2 ts røkt paprikapulver (kan sløfes hvis du ikke har)
* 1 toppet ts tomatpuré
* 1 ts sukker
* 1 stor tomat, i terninger
* 1 l grønnsaks- eller kyllingkraft/buljong
* finhakket frisk persille eller koriander

Fremgangsmåte

Fres løk, paprikaterninger, hvitløk og grillet paprika med olivenolje på middels varme, til de får litt farge.
Tilsett paprikapulver, tomatpuré og sukker, og fres to minutter. Ha tomatterninger og kraft eller buljong i gryta, sett på et lokk og la det hele surre til det er mørt som smør. Det tar ca. 15 minutter.

Kok det som eventuelt skal oppi suppa før servering.

Trekk suppen av plata og kjør den glatt med en stavmikser eller i blender. Smak til med salt og pepper. Ha finhakket persille i suppa helt til slutt.

Server med pasta eller annet å tygge på, som nevnt lenger opp i innlegget, og et dryss parmesan.

%d bloggere liker dette: