Asiatisk italiensk Pasta Thai

Pasta med krabbe, asiatiske smaker og eple

Jeg planlegger uka så godt jeg kan, og i dag sto det helstekt økologisk kylling på blokka mi. Så da ble det spaghetti med krabbe til middag… Null sammenheng!
Okei, det var krabbe på tilbud hos Meny, og jeg klarte ikke la være og grafse med meg et skjell på vei til kassa. Det er den enkle forklaringen. Økologisk kylling får vente til i morgen.

Jeg hadde ikke planlagt hva krabben skulle parres med, så da ble det litt av hvert av det jeg hadde fra før: Ingefær, hvitløk, frisk koriander, frisk mynte og eple (Ambrosia). Også en tomat. Ingen fløte, ingen meieriprodukter, bare asiatiske smaker i bakhodet. Å jo, én morsom ingrediens til: Thai fiskesaus. Jepp!
I Sør-Italia har de faktisk noe som ligner. Den heter colatura (eller Colatura di Alici, hvis vi skal være formelle), og er fermentert ansjossaft. Jeg fikk colatura i en linguine med bekksprut, hvitløk og persille da jeg var på Amalfikysten i fjor sommer, og jeg elsket det! Like digg, og litt likt, som thai fiskesaus. Du kan lese mer om colatura her!

Ingredienser 2 personer

* 200 g spaghetti eller linguine
* 4 ss olivenolje
* 1 ts finrevet ingefær
* 2 hvitløksfedd, finrevet eller knust
* 1 tomat, i terninger
* 1 fylt krabbeskjell
* 1/2 eple, i terninger
* 1 ss frisk mynte, finhakket
* 1 ss frisk koriander, finhakket
* 2 ts thai-fiskesaus

Fremgangsmåte

Sett over pasta til koking.

Varm oljen opp i en tykkbunnet gryte eller stor stekepanne, sammen med finrevet ingefær og hvitløk. Det skal ikke få farge, bare få frest bort den rå smaken sin.
Tilsett tomat og la den få frese med ingefær og hvitløk et minutt.

Ha krabbekjøtt og eple i gryta, og rør det sammen med det andre.
Tilsett ferdigkokt og avrent pasta til sausen, og rør inn mynte, koriander og thai fiskesaus. Smak om du trenger mer salt.

Varm det hele godt igjennom og server uten ost. Sorry, vi dropper parmesanen denne gangen. Blir feil.

%d bloggere liker dette: