Asiatisk italiensk Pasta Thai

Pasta med krabbe, asiatiske smaker og eple

IMG_6472

Innlegget inneholder vinomtale med smaksnotater av et produkt levert av importør.

Jeg planlegger uka så godt jeg kan, og i dag sto det helstekt økologisk kylling på blokka mi. Så da ble det spaghetti med krabbe til middag… Null sammenheng!
Okei, det var krabbe på tilbud hos Meny, og jeg klarte ikke la være og grafse med meg et skjell på vei til kassa. Det er den enkle forklaringen. Økologisk kylling får vente til i morgen.

Jeg hadde ikke planlagt hva krabben skulle parres med, så da ble det litt av hvert av det jeg hadde fra før: Ingefær, hvitløk, frisk koriander, frisk mynte og eple (Ambrosia). Også en tomat. Ingen fløte, ingen meieriprodukter, bare asiatiske smaker i bakhodet. Å jo, én morsom ingrediens til: Thai fiskesaus. Jepp!
I Sør-Italia har de faktisk noe som ligner. Den heter colatura (eller Colatura di Alici, hvis vi skal være formelle), og er fermentert ansjossaft. Jeg fikk colatura i en linguine med bekksprut, hvitløk og persille da jeg var på Amalfikysten i fjor sommer, og jeg elsket det! Like digg, og litt likt, som thai fiskesaus. Du kan lese mer om colatura her!

Ved siden av drakk jeg en Quinta do Portal Colheita Branco, fra 2014. Familieselskapet Quinta do Portal holder til i den nordlige delen av Portugal, i Douro-dalen, som produserer mye av den portugisiske vinen vi finner på norske vinmonopol.
Smaksnotat
Duft: Frisk og lett. Matias kommer innom og sier den lukter som skalldyr. Jeg foreslår «mineralsk» og han gir tommel opp for det. Aprikos og noe grapefruktskall. Snev av honning når den får pustet to ganger i glasset. Honningtonene vokser med luftingen.
Smak: frisk og lett med en anelse grapefrukt som også gir en bittelitt bitter snert. Mineralsk her også. Og aprikos akkurat som i duften. Honning i tredje rekke av smaker. Ukomplisert bordvin med diskré aroma av aprikos, frisk munnfølelse, og honning som gir sødmen den trenger.
Passet fint til denne spaghettien med krabbe, og særlig synes jeg mynten i maten kom til sin rett her. Noen av de sterkere krydderne blir i litt for tøffeste laget for den, synes jeg. Tenker den gjør seg enda bedre til mer naturelle skalldyr.

IMG_6042

Ingredienser 2 personer

* 200 g spaghetti eller linguine
* 4 ss olivenolje
* 1 ts finrevet ingefær
* 2 hvitløksfedd, finrevet eller knust
* 1 tomat, i terninger
* 1 fylt krabbeskjell
* 1/2 eple, i terninger
* 1 ss frisk mynte, finhakket
* 1 ss frisk koriander, finhakket
* 2 ts thai-fiskesaus

Fremgangsmåte

Sett over pasta til koking.

Varm oljen opp i en tykkbunnet gryte eller stor stekepanne, sammen med finrevet ingefær og hvitløk. Det skal ikke få farge, bare få frest bort den rå smaken sin.
Tilsett tomat og la den få frese med ingefær og hvitløk et minutt.

Ha krabbekjøtt og eple i gryta, og rør det sammen med det andre.
Tilsett ferdigkokt og avrent pasta til sausen, og rør inn mynte, koriander og thai fiskesaus. Smak om du trenger mer salt.

Varm det hele godt igjennom og server uten ost. Sorry, vi dropper parmesanen denne gangen. Blir feil.

0 kommentarer på “Pasta med krabbe, asiatiske smaker og eple

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: