Snacks! Det er min store svakhet. Jeg har bablet om den svakheten før, så jeg skal ikke bruke mye plass på det her nå. Jeg vil bare si, at for en som får gåsehud og store smilehull bare hun hører ordet «snacks», så er det stor lykke når hun oppdager snacks som er direkte sunt.
Som denne med knasende sprø og saftige epleskiver i duett med en smaksfest av en hummus.

Jeg ramlet over denne oppskriften på en amerikansk nettside da jeg gjorde research i jobbsammenheng for noe helt annet, og det har vist seg å være et lykketreff. Olivia elsket den også, og hun er en like stor snack-fan som sin mor.

Jeg brukte hvite bønner isteden for kikerter i hummusen denne gangen, og må si jeg begynner å bli veldig glad i den bønnevarianten. Hummusen blir mer kremet og fluffy med hvite bønner, mens den blir tyngre og mer kompakt med tradisjonelle kikerter. Den med kikerter er fremedeles dødsgod den også, men til denne snacken anbefaler jeg bønnevarianten.


Ingredienser til 4 personer

* 1 boks (300–400 g) ferdigkokte store, hvite bønner (butter beans)
* 1 hvitløksfedd
* 1 ss tahihipaste
* 1 strøken ts spisskummen
* 1/2 sitron, saften
* ca. 1/2 dl olivenolje
* 2–4 sprø og saftige epler ( f.eks Ambrosia, Jazz eller Pink Lady )


Hell av det meste av laken fra bønnene. Kjør dem glatte sammen med resten av ingrediensene. Jeg bruker stavmikser, men du kan også bruke kjøkkenmaskin. Smak til slutt om du trenger mer sitronsaft.

Ha hummusen i en skål og dryss gjerne litt cayennepepper over (eller bare paprikapulver hvis barna ikke er glad i det hotte)

Skjær eplene i skiver og server dem sammen med hummusen. Forberede deg på at du må lage en ekstra porsjon. Sykt godt!

2 kommentarer på “Epleskiver og hummus

  1. Takk flott oppskrift! Vi er superhappy med alle de gode veggisoppskriftene! Masse inspirasjon og mye god mat. fikk nød-sms fra studentdatter før påske: tenkte jeg bare skulle si at jeg er blitt ganske streng på den ikke-spise-kjøtt greia…men jeg kan enkelt lage meg litt sånn bønner og kikerter selv om dere skal ha fancy-flotte kjøttmiddager i påsken….vi har imponert avkommet med hummus, bønne og søtpotetgryte, quinoa, veggis moussaka, osv, osv. Opparbeidet ny staus – og skaffet Spiselandslaget nye fans!

    • Hei Sissel:) Takk for veldig hyggelig melding! Det gleder jo et delvis kjøttfritt hjerte voldsomt å høre at boka inspirerer. Og den hummusen med eple er blitt eb snackfavoritt hos de yngste her hjemme også. Håper dere fortsetter å finne inspirasjon hos Spiselandslaget! En riktig god helg til dere 🙂

Kommentarer er stengt.

%d bloggere liker dette: