Kjøttfri mandag Suppe Vegansk Vegetar

Matblogger-stafett for kjøttfri mandag

12665730_1551931388458169_998004391_n
Kremet brokkolisuppe. Foto og oppskrift: Aicha Bouhlou

De neste månedene fremover, skal dere hver søndag få inspirasjon til en kjøttfri mandag fra alle andre enn meg. Okei, kan hende dukker det opp noe fra min kant også, men først og fremst skal dere få bli kjent med mange av mine dyktige matbloggerkollegaer.
For det er ikke bare jeg som disker opp med noe godt uten kjøtt eller fisk på ukemenyen. Det gjør også veldig mange andre i matbloggsfæren. Overraskende mange, faktisk. Så nå sender jeg kjøttfri-stafettpinnen rundt.

Da jeg spurte om flere ville være med på å sette lys på en kjøttfri ukedag og inspirere folk til å lage noe godt uten kjøtt eller fisk fra tid til annen, kom det et skred av positive tilbakemeldinger fra matblogglandskapet.
Fantastisk gøy! Å spise variert, og ikke være redd for å ta ordet «vegetar» i sin munn ( i frykt for å bli stemplet som en sær, alternativ og intollerant dust…), var tydeligvis ikke noe mine medmatbloggere var redde for. Snarere tvert imot! Det beviser at mange klarer å ha flere tanker og oppskrifter i hodet og hjertet på én gang.

Smak og matglede vil stå i sentrum for dette ukentlige kjøttfrie stafettløpet, og jeg gleder meg som en drittunge på juleaften til å vise dere hvor mange bra hobbykokker det finnes der ute, som deler raust og gratis av sine oppskrifter, kunnskap og entusiasme knyttet til god mat. Et aldri så lite hipp-hipp hurra for nettet og matblogg der, altså.

Førstemann ut er Aicha Bouhlou, som driver matbloggen Aichas mat – Grenseløs matglede.
Første gang jeg oppdaget Aicha, var på instagram. Da var hun ganske ny der og hadde ikke så mange følgere. Jeg følte at jeg hadde funnet en uoppdaget skatt. Det gikk selvfølgelig ikke lang tid før flere fikk øynene opp for de lekre matbildene, og i dag har hun godt over 7000 følgere. Men jeg vil bare si det, altså: Jeg så henne nesten først! Du kan nyte instakontoen hennes her!
Aicha er født i Marokko, er oppvokst i tyskland, men bor i dag i Bergen. Hun sier selv at hun best liker mat med grønnsaker og fisk i fokus, så det vanker nok mer enn én kjøttfri ukedag hjemme hos henne, vil jeg tro.

Aichasmat
Fra Aichas instagramkonto. En fryd for øyet og mathjertet.

Maten hennes er farget av bakgrunnen fra Marokko, og en multikulturell oppvekst i Tyskland. Dette er jo musikk i mine ører, jeg som farter rundt på multikulturelle Grønland i Oslo med trillebagen min når jeg handler til middag, og jeg gleder meg til å prøve hennes bidrag denne uka: Kremet brokkolisuppe.
Suppen er kremet med kokosmelk, noe som gjør at den også er egnet for veganere. Også får den ekstra fylde fra en av mine favorittråvarer: Kikerter. Nam!

Kos dere med Aichas suppe i morgen 🙂 Oppskriften finner dere her!

4 kommentarer på “Matblogger-stafett for kjøttfri mandag

  1. Tilbaketråkk: Kremet brokkolisuppe (vegan) – Aichas Mat

  2. Herlig initiativ 🙂

Kommentarer er stengt.

%d bloggere liker dette: