Kjøttfri mandag Vegetar

Kjøttfri mandag fra «Lars spiser og koser seg glugg»

Bilde 21.02.2016

Denne uka er det en «gammel» traver fra bloggsfæren som kommer frem på scenen: Lars Anderrnach Fredriksen, som driver bloggen Lars spiser. En mann denne gangen, altså. Ikke mange av dem blant oss matbloggere, og veldig gøy å ha fått has på en av det motsatte kjønn som vil anbefale veggismat til mandagsmiddagen i morgen.
Det er alltid mye prat om hvordan menn skal bli mette og glade av veggetarmat. Som om de er umettelige på kjøtt, og blir ville og gale hvis det ikke ligger døde dyr på middagstallerkenen hver bidige dag. Menn skal liksom alltid assosieres med skanker, nakker, lår, grillkøl, øl og hjemmepølsemakeri. Men når man spør pent, så kan de aller fleste av dem også diske opp med sykt gode retter med råvarer som aldri har vært i nærheten av et slakteri.
Vel, godeste Lars er en jævel (selv om han er solist i Oslo Gospel Choir…) ved grytene, så når han først disker opp med en kjøttfri rett, så kan alle menn puste lettet ut og vite at den er innafor. Ingen rumlende mager og sure miner etter at Lars sine bakte rødbeter med linser og Haukeli chèvre er fortært.

Bilde 21.02.2016-2

Lars´ blogg er virkelig et fornøyelig skattekammer, og en estetisk lekker mannehule full av gode oppskrifter, inspirerende tekster og lekkert stylede matbilder. Og med seg på laget har han sine to døtre, som bare går under betegnelsen «Museflettene». 🙂 Smelter du ikke av de to, så har du ikke hjerte.
På Lars´ instagramkonto og Facebookside, finner du inspirasjon til langt mer enn mat, ikke minst reise. Første gang jeg fikk hilst på Lars, var på en guttepressetur (ja, jeg snek meg med og hadde Matias som alibi…) til Køben med VisitDenmark. En tur som var langt, langt vekk fra det kjøttfrie, og dypt inne i det mannstypiske med «kød og flæsk.»

Hvis du ikke er ren vegetarianer, men såkalt pescetarianer, kan Lars´ blogg også anbefales på det varmeste med sine utallige oppskrifrer på alt godt fra havet. Hva med «Skrei med smilende egg og hissig pølse» i disse skreitider? Eller «Vårsalat med hvit asparges og røkt makrell»? Mums!! 🙂

Oppskriften på Lars sin kjøttfrie mandagsmiddag er altså bakte rødbeter med linser, Haukelig chèvre og valnøtter, og oppskriften finner du her! Gled dere!

%d bloggere liker dette: