Kjøttfri mandag Linser&bønner Vegansk Vegetar

Kjøkkentjeneste og kjøttfri mandag med Ina Shelby

IMG_2717

Denne uka er det en av bautaene i matbloggernes rike som får stafettpinnen til kjøttfri mandag overlevert: Ina Shelby som driver bloggen Kjøkkentjeneste.
Ina var en av de to Ina´ene som startet opp matbloggerplatformen Matbloggsentralen i sin tid. Et fantastisk initiativ som virkelig har vært med på å både samle og spre info om Norges hobbykokker og matlidenskapelige på nettet. Hva skulle vi gjort uten dette springbrettet? Men alle springbrett har sin tilmålte tid, og nå er Matbloggsentralen dessverre et tilbakelagt kapittel.

Ina brenner for mye av det samme som meg når det kommer til mat og matproduksjon, og hun skriver med en tilstedeværelse og et humør rundt dette som ikke er alle forunt. Selv beskriver hun matinteressen sin slik:  Jeg har stor interesse for mat og matlaging. Ikke bare den delen av prosessen som skjer de siste timene på kjøkkenet før maten legges på tallerkenen, men også det som har å gjøre med matens opprinnelse og opphav. 
Fristende oppskrifter, gode tekster sammen med knallfine bilder og et voksende engasjement for bærekraftig mat som tar hensyn til både dyr, folk og natur, gjør at dette er en blogg jeg har stor respekt for.

Ina bor sammen med mann og tre sønner i landlige omgivelser ved Egersund. Her har hun egne høner i hagen, og to hunder av rasen pointere som ser minst like sporty ut som henne selv.
Fordi hun bor misunnelsesverdig til på landet, dukker det ofte opp ting på bloggen hennes som vi byrotter har glemt at finnes. Hva med å lage råmelksgrøt laget på råmelk fra en av kuene til nabobonden? Eller steik av villsau? Fordi mannen til Ina jakter, er bloggen hennes også et mat- og skattekammer for alle dere som har god tilgang til viltkjøtt. Følger du henne på instagram , snap (inashelby) eller facebook, får du oppdateringer hver gang det dukker opp noe nytt, godt, inspirerende og solid fra Kjøkkentjenesten.

Men i dag snakker vi veggsis og kjøttfri mandag, og Inas bidrag er en skikkelig smaksrik grønnsakscurry med kokosmelk og et hint av tandoori. Med 4 karer rundt midagsbordet hos The Shelbys, sier det vel seg selv at det ikke diskes opp med grøntfôr for småspiste småjenter. Både kikerter, blomkål og gresskar er med på å gjøre dette til mat som metter, og det finnes rikelig med både hvitløk og chili til å sette denne gryta på smakskartet.
Oppskriften på en digg kjøttfri mandag med Inas veganske grønnsakscurry, finner du her! 

%d bloggere liker dette: