Kjøtt

Kylling i fløte med chorizo og sweet chili

Dette er idiotsikker og skikkelig snaddermat: Kylling, fløte, krydder og hvitløk. Du kan ikke trå feil. Veldig enkelt og veldig godt. Jeg prøver å ikke koke maten min for mye i fløte av helt åpenbare grunner (man blir feit og får problemer med helsa av det. Synd men sant) , men de gangene jeg bruker fløte, så sparer jeg ikke på kruttet og bruker kremfløte. Sånn har jeg det med kaker også. Jeg spiser det ikke ofte, men når jeg først gjør det, så vil jeg ikke ha en tullekake som prøver å være sunn.

Egentlig skulle jeg bruke chutney i sausen, men da jeg åpnet lokket på glasset, hadde det vokst frem et eget økosystem nedi der. Så da ble det sweet chili isteden. Veldig bra andrevalg!
Jeg hadde oppi en hel rød chili for å holde varmen i vinterværet, men hvis du har barn rundt middagsbordet, bare dropper du denne. Og hvis du ikke er fan av paprika kan du bruke sopp, sukkererter eller andre grønnsaker som du er venn med.

Ved siden av kan du ha ris, pasta eller potetmos. Godt alt sammen! Vi hadde ris.

Ingredienser til 2 personer

* 2 kyllingbryst, i strimler
* 60 g chorizopølse, i terninger
* 1 rødløk, hakket
* 3 hvitløksfedd, finhakket
* 1 rød chili, finhakket
* 1 liten rød paprika, i terninger
* 1/2 ts gurkemeie
* 2 ts paprikapulver
* 1 dl kyllingkraft
* 2 dl kremfløte
* 3 ss sweet chili

Fremgangsmåte

Stek kyllingstrimler (jeg kjøper hele bryst som jeg strimler selv), løk, chorizo, hvitløk og chili i en wok eller gryte til kyllingen er stekt på alle sider. Den trenger ikke være gjennomstekt da den skal trekke ferdig i sausen. Salte og pepre.

Tilsett paprikaterninger, gurkemeie og paprikapulver, og la det steke med et minutt før du tilsetter kyllingkraft, fløte og sweet chili. Har du frisk koriander er det godt med dette i gryta også.

La det hele putre på svak varme under lokk i 10 minutter.

Server med ris, pasta eller potetmos og et dryss frisk koriander.

2 kommentarer på “Kylling i fløte med chorizo og sweet chili

  1. Dette smakte helt nydelig for store og små! Takk for denne supre oppskriften! 🙂

Kommentarer er stengt.

%d bloggere liker dette: