Bakst Dessert søtt

Brødpudding med appelsinmarmelade og sjokolade

IMG_7319

Dette er verdens enkleste dessert og kosepudding, som har sprunget ut av den tradisjonelle britiske bread and butter pudding. En fantastisk måte å bruke opp gammelt brød på, men også så godt at det nesten ville være for galt å vente til man har nok gammelt brød.
Mitt triks er å bruke en stor halvstekt baguette av den litt dølle typen fra super´n. Den suger godt til seg snadderet som den legges lagvis med. Jeg vet også at noen lager bread and butter pudding med rester av croissanter eller brioche, noe som forundrer meg stort. Hvordan i alle dager ender man opp med rester av croissant og brioche?? Kanskje i utlandet hvor sola skinner året rundt, og melk, honning og croissanter flyter i gatene? Men ikke her hjemme.

IMG_7327

Det digge med denne rustikke desserten, er at den får en myk og saftig kjerne fra fløtemelk, egg, sjokolade og marmelade, men at toppen blir stekt sprø. Perfekt!

Hvis du ikke har appelsinmarmelade, kan du fint bruke et annet syltetøy. Og det skulle ikke forundre meg om hvit sjokolade også ble godt her.

brødpudding

Ingredienser

* 1 stor baguette (10–12 skiver)
* 50 g romtemperert smør
* Appelsinmarmelade nok til litt på hver skive
* 100 g mørk sjokolade, grovhakket
* 3 dl h-melk
* 1 dl kremfløte
* 1/2 ts kanel
* 2 egg
* 3 ss sukker

Fremgangsmåte

Skjær baguetten i skiver og smør dem med romtemperert smør og marmelade. Legg dem lagvis og på rekke og rad i en smurt ildfast form med grovhakket mørk sjokolade mellom skivene.
Varm opp melk, fløte og kanel, men ikke la det begynne å koke.
Pisk egg og sukker til eggedosis.
Spe inn den varme fløtemelken i eggedosisen mens du fortsetter å piske.
Fordel væsken godt over brødskivene i formen og la brødet få suge til seg fuktigheten.
Stek puddingen midt i ovnen på 200 grader i 30–40 minutter, og eggestanden har stivnet nok.

Brødpuddingen smaker aller best varm eller lun, men tro meg: ingen rynker på nesa hvis du drar den frem kald dagen derpå også.

%d bloggere liker dette: