Fisk Saus Småretter og forretter

Sprø skrei med paprikadipp

IMG_7157

Det skulle vært skreisesong om sommeren, så kunne vi sittet utendørs med et glass kald hvitvin eller musserende, og småspist av disse sprø og saftige snacksene av skrei mens vi myste mot ettermiddagssola og kjente på seigt hår etter mange svømmeturer i havet.
Nuvel, det er ikke slik i disse tidlige mars-dager, så vi får heller kose oss med skreisnacksen i gjenskinnet fra stearinlys, og kjenne på statisk hår etter mange turer med en billig, syntetisk lue.

IMG_7152

Jeg har fått veldig sansen for panko. Det er japanske brødsmuler som brukes til panering og fritering, og det gir en utrolig god crunch på alt det kommer i nærkontakt med. Mye mer enn for eksempel griljermel. På pankopakken står det kanskje at du skal dyppe fisken eller kjøttet i egg først, men det trenger du ikke. Du bare pensler fisken med olje, ruller den i panko og pakker smulene godt rundt fisken før du steker den. Da slipper du også at paneringen ramler av i store flak, slik den ofte gjør hvis du dypper i egg først.

Dippen her er litt pikant og kan også passe til ovnsstekte poteter eller små kjøttboller. En god og veldig enkel tapasdipp, faktisk.

Ingredienser til snacks for 2 småfysne personer

* 300 g skreiloin/filet
* olivenolje
* 4–6 ss panko
* salt og pepper

Dipp
* 2–3 grillede paprika fra glass
* 2–3 ss majones
* 1 hvitløksfedd, knust
* 1/2 ts røkt paprika

Fremgangsmåte

Begynn med dippen.
Kjør alle ingredienser glatt med stavmikser. Smak til med salt og pepper.

Skjær fisken i tykke strimler. De må ha litt tykkelse for å ikke gå helt i oppløsning når de skal snus under steking.
Gni fisken inn med olivenolje og rull den i panko blandet med litt salt og pepper.
Stek fisken i olivenolje på middels varme til den er gyldenbrun og sprø på alle sider. Snu fisken forsiktig underveis. Skrei går lett i oppløsning, og det ble noe banning i kjøkkenet hos meg…

Server fiskepinnene med et dryss persille, sitronbåter og den pikante dippen mens du klør luesveisen din.

%d bloggere liker dette: