«Vil dere ha havregrøt?»
«Jaaaa!!!»

Okei, så lager jeg rikelig med havregrøt til entusiastiske hurra-rop.
Men alltid er det en eller annen som etter tre munnfuller blir stappmett. Resten av grøten ligger igjen i gryta og ligner en stor, bleik stein. Hva gjør jeg med restene? Jeg kan ha det i brøddeig, det er sant, men jeg kan også lage skikkelig gode lapper, på samme måte som man gjør med rester av risengrynsgrøt.

Disse lappene er perfekt til kveldsmat eller helgefrokost. De er ikke lette å spise med bare fingrene, men sender du med en gaffel, er de også perfekte sammen med friske bær og banan i matboksen til de søte små.

Duften av lapper som steker i smør minner meg om bestemor i Skjåk, og jeg må alltid prøvesmsake en hel lapp i smug før resten stekes ferdig. Bare sånn av helt sentimentale årsaker og helt alene, bare stekepanna, lappen og jeg.

Ingredienser til 8 lapper

500 g kald havregrøt
2 egg
3 toppede ss mel (hvete, rug, sammalt…du kan bruke alle typer)
1/2 ts kardemomme
2 ss sukker (kan sløyfes)

Fremgangsmåte

Rør sammen alle ingredienser i en bolle til en jevn røre. Jeg bruker som regel ikke sukker i røra, men det bestemmer du selv hvor søtt du vil ha det. Jeg synes det blir mer enn søtt nok med honning, syltetøy og/eller banan som topping.

Stek lappene på middels varme i litt smør. Pass på så panna ikke er for varm. Smøret blir fort brunt.

Server lune lapper med for eksempel syltetøy, honning og frukt eller bær.

I den splitter nye KOSEKOKEBOKA mi, får du hele 200 deilige oppskrifter til helgekosen. Den perfekte boka for alle matelskere og livsnytere! Kanskje en julegave? Spar 54,- kr på å kjøpe boka HER!

Skjermbilde 2017-10-27 kl. 13.25.39

4 kommentarer på “Havregrøtlapper

  1. Anne Marit

    …og har en vært så lur å blande inn blåbær i grøten, så får lappene en sånn «flott» grønn farge når eggene kommer i… Men smaker like godt da:-)

  2. Hvorfor har jeg aldri tenkt på dette? Her går det mye i grøt, så denne oppskriften skal nok prøves snart! 🙂

Kommentarer er stengt.

%d bloggere liker dette: