Kjøttfri mandag Vegetar

Enestående kjøttfri mandag med himmelsk pai

pai_sopp_eple_1

Denne uka er det Anne Cathrine fra bloggen Enestående Mat som løper en kjøttfri etappe. En helt fabelaktig fin og lesverdig matblogg med et genialt navn. For hvorfor er den enestående? Selvfølgelig fordi den er unik og lekker, men også fordi Anne Cathrine selv er «enestående», som er den fineste måten jeg har hørt noen omtale at de er «single».
Jeg skulle ønske jeg hadde visst om Anne Cathrines blogg da jeg selv var singel. For hvor inspirert er man egentlig til å lage ordentlig mat til seg selv der man sitter i ensom majestet? Ikke veldig, ikke ofte. Da skulle man hatt dette unike oppslagsverket for hånden, sett på de knallfine bildene til øyet ble stort og vått, smilt av de velskrevne tekstene med sørlandsk glimt i øyet (Anne Cathrine er fra Kristiansand) og gosset seg med de utallige lekkerhetene som finnes der. Heldigvis lar alle rettene seg også konvertere til flere porsjoner, og gode tekster og bilder kan man sette pris på selv om har en familie av Pinsemeninghets-størrelse.

Siden vi ikke er fanatikere, må jeg også få vise til noen andre saftige oppskrifter. Hva med skrei med appelsin- og fennikelsaus og potetmos? Eller ovnsbakt laks med chèvre og valnøtter? Ja takk!

Ukens kjøttfrie rett fra Anne Cathrine gir meg gåsehud av det gode slaget. Bare hør på dette: Rustikk pai med sopp og blåmuggost. Herremin bart… Jeg justerer den gjerne opp til fire porsjoner og eter likevel alt sjæl! I tillegg til å friste med en himmelsk deilig pai som flørter hemningsløst fra bildene, beskriver Anne Cathrine i dette innlegget byen Porto på en måte som gjør at jeg vil dra dit prompte. For vet du hva du kan kose deg med til denne paien, sier hun? Portvin! Love it 🙂 Det skal bli det nye for 2017, tror jeg: Portvinsmandag 😉

Du finner oppskriften på ukas kjøttfrie her! og kan kose deg i Anne Cathrines salige mathimmel både på instagram og Facebook også, hvor inpirasjonen strømmer og gir akutt matlyst.

%d bloggere liker dette: