Litt sunnere Salater

Kylling- og quinoasalat med eple, feta og tahinidressing

IMG_7385

Her er to gode venner: Honning og tahinipaste. Tahini brukes vanligvis bare i hummus her hjemme, men jeg får mer og mer sansen for det som et slags krydder i seg selv. Den har en litt skarp, men likevel flat smak, som løftes ut av skyggene og blir veldig, veldig god når den får hjelp av søtt og surt. For eksempel honning og sitron. Derfor laget jeg en honning- og tahinidressing til denne kyllingsalaten med eple og feta. Fin-fine smaker sammen!

Nå har vi jo snakket om quinoa før på denne bloggen, hvor noen mente de var «for små og for mange». Hvis du ikke er fan av quinoa kan du selvfølgelig bruke couscous eller bulgur. De er ikke nærheten av å ha samme fantastiske næringsinnhold som quinoa, men jeg vil ikke moralisere her, og putter heller pekefingeren i nesa og andre mørke steder, enn å peke den opp i ansiktet på voksne folk som sjekker matblogger for å finne inspirasjon til noe godt å spise.

Du har kanskje hørt at den enorme quinoa-etterspørselen går på livet laus for de indianerne som lever av den i Peru, der den opprinnelig kommer fra? Spis norsk quinoa, da vel! Det finnes nemlig her!  Og du får tak i det hos disse folka!

Ingredienser 2 gode porsjoner:

Kylling
* 1 stort kyllingbryst (350 g) med skinn, fra Stange (ikke sponset)
* 1 ts spisskummen
* 1 ts paprikapulver
* 2 hvitløksfedd, knust
* 2 ts honning
* 2–3 ss olivenolje

Quinoasalat
* 2 dl quinoa
* 4 dl vann
* 1 eple, i tynne skiver
* 1/2 agurk, i tynne skiver på langs
* 50 g fetaost (eller mer om du vil)
* 1/2 rødløk, i tynne skiver
* frisk koriander

Dressing
* 1/2 dl olivenolje
* 1 ss tahinipaste
* 1 ss honning
* 1/2 sitron, saften
* salt og pepper

Fremgangsmåte

Bland alle krydderne til kyllingen med olivenolje, honning og hvitløk. Gni kyllingen inn med blandingen og legg den i en ildfast form.
Stek kyllingbrystet på 180 grader i 20–30 minutter, alt etter som hvor stort det er. La den hvile minst 10 minutter før du skjærer i den.

Mens kyllingen står i ovnen lager du quinoa. Den tilbereder du bare som anvist på pakken.
Når den er ferdigkokt, kan du helle den over på et stort serveringsfat så den får kjølt seg litt ned før du legger på grønnsaker og heller over dressingen.

Bland alle ingredienser til dressing i en bolle og smak til med salt og pepper.

Så skjærer du bare kyllingbrystet i skiver og danderer det sammen med grønnsaker, fetaost og frisk koriander på quinoaen, og heller over dressingen til slutt.

%d bloggere liker dette: