Fisk Potet

Skrei og chorizo med spinatpotetmos med rømme og hvitløk

Her skal du få oppskriften på en annerledes potetmos med smør, rømme og hvitløk, isteden for med tradisjonell melk og smør. Den var så god at jeg kunne spiste den helt for seg selv, men med så mye kritthvit og fristende skrei i fiskediskene nå, måtte mosen få godt selskap på tallerkenen.
Ingen tid å miste, og plutselig er det et helt år til neste gang, så jeg har skrei på menyen så ofte jeg kan i disse dager. Noe av det beste jeg vet om!
Må snart få laget en runde med panerte skreitunger også…

Å blande spinat i potetmosen gjør jeg ofte. Det tilfører bittelitt mer tekstur, smaker så godt og er dessuten…sunt! Passer like godt til pølser, kylling, kjøttboller og laks som til skrei.
Chorizo til skrei og torsk er nesten blitt en klassiker, og dukker opp i flere og flere oppskrifter over alt. Ikke så rart. Det nesten søte skreikjøttet passer utrolig godt sammen med pikant og salt pølse.

Ingredienser til 2 rause porsjoner

* 2 bakepoteter
* 400–500 g skreiloin
* 3 hvitløksfedd, finhakket
* 100 g spinat (gjerne babyspinat)
* 3 gode ss rømme
* 3 ss smør
* 80 g chorizopølse, i små terninger

Fremgangsmåte

Skrell bakepotetene og skjær dem i terninger som kokes møre i usaltet vann. Hell av vannet og damp potetene godt av.

Skjær fisken i to porsjonsstykker og legg dem i en ildfast form med litt olivenolje under og over. Salte fisken og stek den midt i ovnen på 200 grader i ca. 20 minutter. Hvor lenge fisken trenger, kommer an på hvor tykke stykkene er. Dytt på stykkene underveis i stekingen for å se om kjøttet flaker fint eller trenger noen minutter til.

Varm opp litt olivenolje og finhakket hvitløk i en panne. Når hvitløken begynner å frese, tilsetter du spinaten og lar den steke til den faller sammen. Rør rundt og pass på så hvitløken ikke blir brun.
Mos potetene med en potetmoser sammen med smør og rømme. Smak til med salt og pepper. Og jeg sier det selv om du kanskje vet det: Ikke bruk stavmikser på poteter. Da forvandles de til tapetklister.
Rør inn spinat og hvitløk til slutt.

Fres chorizoen brun i en panne. Du trenger høyst sannsynlig ikke bruke olje i pannen, for chorizo har nok fett i seg selv.

Servér skreien på toppen av potetmosen og dryss deilig pikant pølse over.

%d bloggere liker dette: