Barn og mat Litt sunnere Suppe Vin

Blomkål- og søtpotetsuppe med sprø chorizo

Dette var Olivia skeptisk til. Søtpotet og blomkål i samme suppa. Ville det ikke bli vammelt? Jeg hadde også bange anelser, men de ble gjort til skamme. For fy fadderullan så godt dette ble! Nydelig, kremet konsistens og smaksbalanse. Og med sprøstekte chorizobiter og spirer med hint av sennep på toppen, var det bare å rulle inn puppen og takke seg selv for at man våget å prøve.

Jeg bestemte meg for ikke å bruke noen urter eller krydder denne gangen. Hånda strakte seg etter gurkemeien, men nei! Denne gangen skulle det bare være grønnsaker. Null problem, viste det seg.

Et lite tips med på veien, som jeg snappet opp hos Fattig Student på Instagram: Bruk rester av blomkålsuppe som «bechamel» i lasagnen. Smart! Det kommer jeg til å prøve. Særlig hvis det er en veggislasagne.

______________________________________________

Ingredienser til 4 porsjoner

1 blomkålhode, delt i biter

1 søtpotet, skrelt og delt i små terninger

1 stor vanlig potet, skrelt og delt i små terninger

1 løk, hakket

2 hvitløksfedd, grovhakket

1,2 l hønseskraft eller buljong

2 gode ss smør

salt/pepper

choriszo

spirer

_________________________________________________________

Fres grønnsakene to minutter i smør. Ha i hvitløk og hell på kraft. La det koke under lokk til det er helt mørt. Det tar ca. 15–20 minutter.

Stek chorizobitene sprø i eget fett.

Tilsett smøret til suppa og kjør den superglatt med stavmikser. Gi den tid, la det surre å gå. Jo mykere, jo bedre. Smak til med salt og pepper.

Server suppa toppet med chorizo og spirer (visste du vel. Det ser du jo på bildet!)

%d bloggere liker dette: