Fisk Litt sunnere Salater Supermat

Supersalat med laks, blåbær, avokado og quinoa

Supermat! Mat som inneholder så mye sunt at du slår kolbøtte av overstadig vital livsstyrke- og glede etter bare én bit, og fortsetter med kolbøtter langt inn i 90-åra.

Neida. Supermat er enkelte råvarer som er proppet av ekstra mye vitaminer, mineraler, fiber, antioksidanter og annet snadder for helsa vår. Også er det veldig i vinden nå å snakke og skrive om det. For noen er det gammelt nytt, for andre ikke. Veldig mange av de heldig utpekte råvareambassadørene for supermat, er mine favoritter fra gammelt av. Ikke fordi de er sunne, men fordi de smaker godt og man kan lage deilige retter av dem.

Her er noen eksempel på supermat som i mange år har hatt en naturlig plass på kjøkkenet mitt : (Hvis du har fulgt denne bloggen en stund, så har du fått i deg supermat ganske ofte 😉 )

Avokado, oliven/olivenolje, mandler, linser, bønner, valnøtter, spinat, brokkoli, rosenkål, hvitløk (!!), løk, fennikel, løk (jeg kan ikke leve uten løk), paprika, søtpotet, tomater, epler, blåbær, sitron, linfrø, kikerter, havre, bygg, quinoa.

Det finnes flere enn disse, men det er denne gjengen jeg bruker mest.

IMG_6131

Så her kommer en supersalat med ting jeg fant i kjøleskapet. I tillegg, ekstremt utskjelt, elsket og hatet, oppdrettslaks. Det spiser jeg ikke ofte, men det hender. Olivia elsker «salma»-laks, og det er utrolig lettvint å bare skjære den i tynne skiver og toppe en salat med den mens den er rå. Betyr det da at universet er i balanse? Når elitistisk supermat møter den etterhvert nesten folkelige salma? Vi får håpe det. Godt ble det i hvertfall! Særlig med den idiotsikre korianderdressingen på toppen.

Ingredienser til 2 sultne personer

2 dl ukokt quinoa

4 dl vann

200 g laksefilet god nok til sashimi

1 avokado, i skiver eller terninger

1 neve blåbær

2 vårløk, i skiver

1 neve cashewnøtter

1 dl tyrkisk yoghurt

2 ss olivenolje

1/2 hvitløksfedd eller 1 lite

1 neve koriander med stilk

Fremgangsmåte

Kok quinoaen som anvist på pakken. Som regel bruker man to deler vann til én del quinoa. Hvis du ikke har quinoa kan du gjerne bruke couscous eller bulgur. Når quinoaen er fredigkokt, heller du den på en stor tallerken eller et fat og sprer den utover så den får avkjølt seg.

Skjær laksen i tynne skiver, dryss litt salt over og skvis noen dråper sitron over også.

Kjør yoghurt, koriander (med stilker) og hvitløk med en stavmikser til du har en glatt dressing. Smak til med salt og pepper.

Dander quinoaen nederst på to tallerkener, fordel lakseskiver, avokado, blåbær og vårløk på begge tallerkner og topp med sprø cashewnøtter. Dressingen helles over til slutt.

 

%d bloggere liker dette: