Noen har lurt på om jeg ikke spiser kjøtt i det hele tatt på mandager. Om det bare er middagen som er veggis. Neida, de dagene jeg kjører kjøttfritt (som er flere dager nå enn bare mandager), så spiser jeg ikke kjøtt til frokost eller lunsj. Isteden får jeg muligheten til å tenke litt nytt til disse to måltidene.

Jeg er innmari glad i spekemat, både pølser og skinker, som visstnok er verstingene blant det kjøttet vi bør spise mindre av. Og siden jeg er så glad i pølser og skinker, som den reven eller stabbursmusa jeg er, så er det er kort vei for meg å gripe etter salamipakka og majonestuben til frokost. Da er det fint å komme inn i et annet spor med bevisst fokus på minst én kjøttfri ukedag, hvor jeg åpner opp for at granola, havregrøt, grønnsaker eller hummus på brødskiva, egg i alle varianter osv… også skal få bedre plass. For ikke å si ost! Som jeg elsker høyere enn både spekepølse og skinke. Litt mus der også, altså. Ikke bare stabbursmus.

Granola1
Den med blomst er tross alt ikke fra min hverdagsfrokost, men fra da jeg besøkte Nimb hotell i København.

Også lager jeg mye smoothie. Nesten alltid av kald, grønn te som base istenefor juice, litt ekstra med matchapulver, frosne bær eller frukt, biola eller andre syrnede melkeprodukter og/eller masse friskrevet ingefær. Sånn som denne med bringebær. Kjempegodt! En smoothie er utrolig mettende, så med et stort glass ved siden av skiva eller knekkebrødet, og kanskje kokt egg, så er jeg klar for hva som helst. Og det uten et et snev av pølse, leverpostei eller skinke.

IMG_6285

Matchaen gir meg forresten den koffeinen jeg trenger for å komme i siget uten å bli skjelven og nevrotisk. Hvis du sliter med at koffein gjør deg stressa i tillegg til våken, så vil jeg anbefale deg å prøve matcha. Den inneholder like mye koffein som espresso (faktisk mer), men demper stress fremfor å øke det.

smotthie1

Til kjøttfri lunsj i dag lagde jeg meg en sandwich med ristet brød, salat, norzola, spirer, blåbær, valnøtter og honning. Knallgodt! Og pent, dessuten. Ved siden av drakk jeg en smoothie hvor jeg også fikk brukt litt mer av den imponerende sitronmelissen min som aldri vil dø. Ga en deilig smak til smoothien som ellers besto av eple, eplejuice, biola naturell, litt honning og masssse ingefær.

IMG_7669IMG_6182

Det er akkurat dette som er gøy med å lage mat og være nysgjerrig og åpen for alt det spennende som finnes der ute. Man går ikke glipp av noe av det gode! Man får i seg det sunne, og man får kose seg med det syndige. På fredag spiste jeg feit chorizo med potetstappe med masse smør, men i dag spiste jeg det mange vil kalle superfood. Litt av hvert, ditt og datt.

Eller ying og yang….uff, nei. Det blir litt 1998!

%d bloggere liker dette: