couscous Litt sunnere Skalldyr

Blåskjell med couscous, eple og selleri

En ganske uvanlig kombinasjon med couscous, eple og blåskjell, men du slette tid så velykket! Atter en gang ble middagen snurret sammen av ditt og datt som lå i kjøleskapet og furtet. Jeg visste bare at jeg ville ha blåskjell, så de kjøpte jeg på vei hjem, men hva annet som fantes i kjøleskapet var jeg ikke sikker på. Sånn liker jeg å lage mat. Det gir fantasien et spark i pompen og gjør at mat ikke må kastes. En litt slapp selleristang er ikke noe å la seg skremme av. Ei heller er et skrukkete eple. De kunne forøvrig passet i en linsesuppe begge to. Så vet du det! Hvis du ikke vil ha dem med blåskjell og couscous.

Ingredienser til 2 personer

  • 1 kg blåskjell
  • 1 eple, grovrevet
  • 1 stor selleristang, grovrevet
  • 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 1,5 dl kremfløte
  • 2, 5 dl couscous
  • 2,5 dl kraft fra blåskjellene
  • 2 ss olivenolje
  • frisk koriander

Fremgangsmåte

Vask og rens blåskjellene. Skjellene skal være lukkede. Du gir dem et kakk mot kanten av vasken, og hvis de fortsetter å smile med åpen munn etter det kakket, så er de døde og kan kastes.

Riv eple og selleristang grovt på rivjern. Fres dem to minutter på middels varme med litt olivenolje i en gryte. Tilsett finhakket hvitløk og la det frese med et minutt før du tilsetter blåskjellene og fløte. Rør godt rundt og sett på et lokk. La det koke 3–4 minutter.

Mål opp couscous og ha det i en bolle.

Sil kraften av de ferdigdampede skjellene, og mål opp 2,5 dl. Hvis det mangler væske, kan du supplere med kokende vann. Hell den varme kraften over couscousen, tilsett 2 ss olivenolje, rør rundt med en gaffel og dekk bollen med et lokk eller en tallerken. Se på pakken hvor lenge couscousen trenger å svelle.

Mens couscousen sveller, renser du blåskjellene, hakker litt frisk koriander og gjerne noen epleskiver og selleri til pynt. De blåskjellene som ikke har åpnet seg, kaster du. De er døde.

Bruk en gaffel til å røre den ferdige couscousen luftig med, og bland inn de rensede blåskjellene og frisk koriander. Pynt eventuelt med eplebiter og selleristang i tynne skiver.

Velbekomme!

 

%d bloggere liker dette: