Bakst

Müslimuffins

Ikke sjelden dukker det opp en brødkrise her i heimen. Det har du sikkert fått med deg hvis du har sett brødoppskriftene mine. Så da blir det andre boller! Jadda…

Etter en morgentur med Bobby i skogen i dag, kom jeg og min rumlende mage tilbake til atter en tom brødboks. Havregrøt fristet ikke, og siden det sto en kefir i kjøleskapet kunne jeg ta utgangspunkt i mitt irske sodabrødDette brødet trenger ikke hevetid, fordi man bruker natron. Men siden blodsukkeret var på et bunnivå (og humøret da likeså), gjorde jeg røren litt bløtere, tilsatte bakepulver i tillegg til natron, og stekte røren i muffinsformer. Mye raskere og helt vellykket.

Disse bollene får en saftig kjerne og et spenstig ytre, og ligner kanskje boller eller muffins mer enn scones og brød. Kjempegode med smør og ost eller syltetøy!

musliboller

Ingredienser 12 stk

  • 300 g hvetemel
  • 150 g müsli
  • 2 ts natron
  • 1 ts bakepulver
  • 5 dl kefir eller kulturmelk (kan ertstattes med fifty-fifty av melk og yoghurt naturell)
  • 2 ss honning

Fremgangsmåte

Bland først sammen de tørre ingrediensene. Tilsett så kefir og honning og rør alt lett sammen til en glatt røre.

Fyll røren i smurte muffinsformer og stek midt i ovnen på 200 grader,  15–20  minutter. Hvor lang stektid de trenger, kommer an på ovnen din.

Server med smør, syltetøy og ost, og en god kopp kaffe eller te.

2 kommentarer på “Müslimuffins

  1. Ååh, disse var gode! Laget dem på hytta. Med et stykke vei til butikken og begrenset lagringsplass i fryseren, er det fint å kunne lage noe ferskt uten at det tar all verdens tid. Jeg er ikke flink med bakst, men disse fikk jeg til på første forsøk. Nydelige på en regnværsdag.:)

Kommentarer er stengt.

%d bloggere liker dette: