Bakst Kjøttfri mandag Suppe Vegetar

Ida Gran-Jansens fristende mandagssuppe

Denne uka er det en glede og ære å annonsere at selveste Ida Gran-Jansen løper en etappe i kjøttfri-staffetten. Du vet sikkert hvem hun er: Vinner av «Hele Norge baker», forfatter av to kokebøker, hvorav den siste, «Idas fristelser», er så lekker at man vil rive ut sidene og slikke på dem. Og sist men ikke minst har hun et eget bakeprogram på TV3. Hvis du ikke vet hvem hun er, så har du kanskje ligget i koma et par år, og tenker nok nå at Ida med den merittlisten må være en litt røsslige madam som har passert 45. Men neida. Hun er 28 år. Dessuten kan hun langt mer enn å bake, noe den lekre bloggen hennes stadig oftere avslører med siklefine matbilder (som hun tar selv, mind you) og oppskrifter på syndefullt snadder av det salte slaget. Jeg blir alltid veldig, veldig sulten når jeg rusler rundt i Idas matunivers, og selv om jeg ikke er en typisk kake-bake-dame, er hun en av de få som virkelig stimulerer bakekammeret i hjernen min. Olivia og jeg har laget flere av kakene fra boka «Idas fristelser», men det lureste av meg er å ikke bla for ofte i den boka. Jeg orker nemlig ikke begynne på treningsstudio…

Skulle vi vunnet alle barnehjerter til akkurat denne kjøttfrie mandagen, kunne vi kanskje overtalt Ida til å stille med en splitter ny kake. Kjøttfrie som de jo som regel er… Men kanskje vil barna glede seg like mye over at det i det minste blir en knallgod hjemmelaget tomatsuppe? Jeg tror det. Oppskriften finner du her! og den er laget med ferske tomater som stekes i ovnen med hele hvitløksfedd, noe som gir dype, søte smaker når de moses til den ferdige suppen. Mums!

Ved siden av vil du kanskje ha et godt brød, og da er det flust å velge i på Idas blogg. Hva med å lage en luftig og saftig loff med pesto og parmesan? Eller hvis du setter deigen i kveld, kan du diske opp med et skikkelig grovt eltefritt brød. Eller hva med å gi familien sunne bananpannekaker til dessert? Jeg tror ja, selv om Ida sier de er frokost.

Dette blir en god kjøttfri mandag!

34
God dag, loff med pesto og parmesan! Vi har ikke kysset ennå, men jeg elsker deg allerede.

Følg Ida på instagram og facebook, så får du fristelser rett inn i livet ditt, rett som det er 🙂

%d bloggere liker dette: