Dessert søtt Småretter og forretter Vegetar

Jordbær med sjokoladefrakk og hakkede peanøtter

Disse har alt: Søtt, saftig, friskt og salt. Frukt, nøtter og sjokolade kan liksom ikke skjære seg helt. Også er de så enkle å lage! Hvis du ikke har tid til å bake eller lage en stor dessert, er disse jordbærene dine beste venner. Et stort fat midt på bordet og hipp hurra. Har du i tillegg barn som har begynt å få finmotorikken på plass, kan de hjelpe deg med å dyppe dem i sjokolade og hakkede nøtter. Hvis du har noen med nøtteallergi i selskapet, kan du for eksempel erstatte nøttene med kokos, sjokoladestrø, grovknuste bixit (uten sjokolade) eller digestivekjeks for å få knas på enden av bæret.

img_7809

Så kanskje det er disse du skal lage til dessert- og kakebordet på skolen? Om det nå er 17.mai, avslutning eller klassefest. Du vet jo at det blir nok sjokoladekake og pavlova uansett. Hos oss er det i mai måned hele fire bursdagsselskaper for barn + 17.mai og ymse avslutninger på fritidsaktiviteter. Min kjære og jeg har særbo, og jeg har ikke bil, så logistikken er av og til bittelitt utfordrende. Hvordan frakter man for eksempel best en stor pyntet kake på buss nr. 37 til byen, med et kjapt bytte til T-banen gjennom resten av byen?

Så etter hvert blir man glad for enkle løsninger. Og det mener jeg er lov. En blid og balansert mamma eller pappa med jordbær dyppet i sjokolade, er bedre enn en muggen og stressa mamma eller pappa med pavlova, ostekake og sjokoladelangpanne nummer sytten på to uker. Klem fra meg 🙂

Ingredienser til aperitiff for 4-6 personer:

* 1 stor kurv jordbær

* 1 plate hvit kokesjokolade

* 1 plate mørk kokesjokolade (70%)

* 1 dl finhakkede saltede peanøtter

Fremgangsmåte:

Smelt den hvite og den mørke sjokoladen hver for seg i hvert sitt vannbad.

Dypp et jordbær i sjokoladen, deretter i finhakkede peanøtter, og legg den så på en fjøl eller tallerken med bakepapir. Jeg beholdt stilken på. Den er dekorativ og fungerer utmerket som håndtak både for kokk og gjester.

Når alle jordbærene har fått samme behandling, kan de settes kaldt en 20 minutters tid, så sjokoladen får stivnet.

Perfekt som en munnfull før middag, etter middag eller bare en liten snack for seg selv.

%d bloggere liker dette: