Drikke

Aromatisk limonade med sitronmelisse

Nå skal sola skinne på naken hud, og vi skal svette, juble og tenke at Norge tross alt er verdens beste land å bo i. Særlig om sommeren. Og mens vi svetter og jubler, skal vi fukte strupen med limonade som ikke bare smaker grumsete og syrlig vann, men har en herlig aroma av sitronzest og sitronmelisse.

Bruk gjerne sugerør i glasset, så er det lettere å ta seg en sup mens du sitter med lukkede øyne og ansiktet vendt opp mot den skyfrie himmelen.

Jeg liker at det kiler litt i kjevene når jeg drikker limonade, men tilsett bare mer sukker eller mindre sitron hvis du synes kiling i kjevene er oppskrytt. Matias er for eksempel svært kilen i kjevepartiet, noe som gir fin ansiktsgymnastik når limonaden er mer på den kraftige siden…

Ingredienser til en god kanne

  • 1 dl sukker
  • 5 dl vann
  • 2 never med sitronmelisse
  • Revet skall fra 2 sitroner
  • 4 sitroner (i alt 3 dl sitronsaft)
  • isbiter

Lag først sukkerlake. Ha sukker, vann, sitronmelisseblader og revet skall fra to av sitronene i en gryte. Kok opp og la det trekke under lokk minimum 20 minutter, sånn at sitronmelisse og sitronskall får satt smak på laken. Avkjøl laken.

Du kan gjerne lage masse lake og ha det stående på flasker i kjøleskapet, klare til å blande ut med vann når tørsten melder seg senere.

Press alle sitronene. Mål opp så du har 3 dl sitronsaft. Bland sitronsaften med avkjølt lake, iskaldt vann og isbiter. Ha gjerne noen ekstra sitronmelisseblader og tynne sitronskiver i kannen eller glassene til pynt.

Skål 🙂

0 kommentarer på “Aromatisk limonade med sitronmelisse

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: