Kjøttfri mandag Vegetar

Ina´s kjøttfrie tacomandag

Jeg er stolt og glad over å kunne fortelle at spurten på siste etappe på den kjøttfrie mandagsstafetten, løpes av Ina-Janine Johnsen som driver den prisvinnende bloggen Mat På Bordet. Hun er en yngre og freshere utgave av en grande dame i matbloggersfæren, og den perfekte personen til å bringe det hele i mål til seiersrop fra tribunen. For dette er faktisk siste gjesteinnlegg i denne omgang. Til nå har 17 ulike matbloggere deltatt, og jeg er så takknemlig og glad for dere som sa ja til å bli med. Tusen takk for at dere har vært med på å sette fokus på hva vegetarmat også kan være, og hvorfor det er viktig for både helse og miljø at vi får tilbake en balanse i kostholdet der kjøtt ikke trenger å spille hovedrollen i et hvert måltid. Dere har vist at det for ordentlig matinteresserte mennesker, er en selvfølge at man også lager god mat uten kjøtt.

Jeg vet ikke om Ina-Janine Johnsen trenger noen introduksjon? Samma om hun trenger det. Hun fortjener det! For oss matbloggere, og titusenvis av ikke-matbloggende nordmenn, er hun en like stor selvfølge av matvokabularet som kniv og gaffel. Å være en av de største matbloggerne er én ting. Å være en av de mest samlende, rause og inspirerende, er en annen. Og Ina er dette. Jeg tror ikke jeg vet om noen andre norske matbloggere som har et så stort mangfold på bloggen sin. Finnes det noe som helst av mat denne dama ikke har laget og tatt et skitlekkert bilde av? Til og med croquembouche hadde hun montert til perfeksjon og skrevet lekende lett om på bloggen sin leeeenge før MasterChef satte det på menyen sin og gjorde fenomenet kjent for nordmenn. Damn!

Hun var en av de to Ina´ene som startet opp nettplattformen «Matbloggsentralen» i sin tid (som nå ikke er i drift lenger), og har alltid vært et naturlig samlingspunkt. I dag lever hun av bloggen som bugner over av mat og trender fra hele verden. Ina har nemlig en fortid fra flere ulike land, og det kan du lese mer om her! 

Det finnes så mye godt og spennende på denne bloggen, men en av de tingene som kanskje er mest kjent, og som jeg gir Ina hele æren for å ha spredd i Norge, er eltefritt brød. Kanskje har du den ene av hennes to lekre kokebøker? Eltefritt brød og himmelske kaker? Jeg sender henne en tanke hver gang jeg setter en ny batch med eltefri brøddeig, for det er hun som har lagt grunnsteinen for denne trenden, i hvertfall i min husstand. Takk, Ina!

Til denne kjøttfrie mandagen, har Ina valgt å trekke frem en tacograteng med masse snadder under et lokk med smeltet ost. Mmmm! Den bør treffe spikeren på hodet hos både store og små rundt middagsbordet. Men hvis du vil ha noe annet, så har Ina, grei og raus som hun er, samlet flere kjøttfrie alternativer til en hel kjøttfri uke om du vil. Du finner disse her!

Flere tusen folk kan neppe ta feil, så jeg anbefaler dere også å følge henne på instagram og facebook for enda mer inspirasjon.

Ha en riktig god kjøttfri mandag!

%d bloggere liker dette: