Økologi Kjøttfri mandag Litt sunnere Vegetar

Frittata med rødløk, bønner og blåmuggost

Uten kjøtt, med egg til kjøttfri mandag.

Jeg må ha egg i kjøleskapet. Alltid! Har jeg egg, har jeg mat. Jeg synes det er en av de mest fascinerende og deilige råvarer som finnes. Denne hvite, ovale ballen som kommer ut av rumpa på en høne. Eller kommer egget ut av høna på høna, jeg vet ikke…? Ut kommer det i hvertfall. Visste du at egg inneholder alle vitaminer? Bortsett fra C-vitamin. Blant annet får du i deg hele dagsbehovet for vitamin B12. Gode nyheter hvis du er som meg, og har en kropp som ikke så godt tar opp vitamin B12.

Når det skal gå raskt her hjemme, og det skal det stadig oftere dessverre, blir det ikke sjelden en diger frittata/omelett/spansk tortilla til middag. Olivia hjelper meg å kutte opp det som trengs, mens jeg prøver å puste med magen. Denne gangen tilsatte jeg en boks røde kidneybønner også, fordi det gir en ekstra god metthetsfølelse. Da trenger du ikke brød ved siden av. Hvis noen for eksempel har glemt å kjøpe brød. Det kan jo skje. Selv den beste…Har du ikke røde bønner, bruker du hvite bønner eller kikerter.

Denne frittataen er også perfekt til hverdagsmatpakka, piknikkurven eller tursekken.

Og bare én ting til: jeg kjøper alltid økologiske egg. Med mindre det er klin umulig å få tak i. Da må jeg krype til burhønekorset og trygle om tilgivelse senere. Ouff! 😦

____________________________________________

Ingredienser 2 porsjoner

2 rødløk i tynne skiver

1 hvitløksfedd, finhakket

250 g kidneybønner

80 g blåmuggost

4 egg

salt og pepper

frisk timian

ruccola

_________________________________________________

Skru grillelementet i ovnen på 220 grader. Frittataen skal stekes ferdig under her til slutt.

Stek rødløk med olivenolje i en stekepanne til den er mør og nesten karamellisert. Det tar 7-10 minutter.

Tilsett finhakket hvitløk og bønner, og la det frese et minutt eller to sammen med rødløken.

Pisk eggene lett sammen med salt og grovkvernet svart pepper. Hell eggene over rødløk og bønner i pannen og smuldre blåmuggosten oppi sammen med litt finhakket frisk timian. Stek frittataen til du ser at bunnen er stiv og det bare er et tynt lag med flytende egg igjen på toppen. Stek resten ferdig under grillellement.

Server med ruccola og gjerne en god vinaigrette. Skål i vann for hønene våre!

4 kommentarer på “Frittata med rødløk, bønner og blåmuggost

  1. Blir ikke denne idag gitt. Har så mange kjøttfrie dager i uka at det trenger ikke være noen spesiell dag. Mye fisk vet du. Så i dag er det fiskekaker fra Norges beste fiskebutikk, Knutstad & Holen, på Hamar. «Hamarkaka!» Den er bare nydelig. Til den passer det godt med gulrot-pure . Den lager jeg sjøl. Utrolig god, bare en husker den bittlille dæsjen med Akevitt. Den gjør susen. Men i morgon , i morgon er atter ein dag . Og da blir Frittata med rødløk, bønner og blåmuggost. Den virker utrolig fristende. Ha en god kjøttfri dag 🙂

    • Når saftige fiskekaker står på menyen, skjønner jeg at frittataen må vente litt 🙂 Og akkurat som deg, blir det såpass mange veggismiddager at det ikke spiller noen rolle lenger om det absolutt er på en mandag. Håper du får en god mat-uke med bredt sortiment av alsk
      ens godt, Bo! 🙂

Kommentarer er stengt.

%d bloggere liker dette: