Bærekraft Kjøttfri mandag Suppe Vegansk Vegetar

Fru Timian´s geniale minestrone

Denne uka er det ingen ringere enn en av de store matbloggerinstitusjonene som løper en etappe for kjøttfrie mandager: Fru Timian. Jeg er stolt og glad over at hun vil være med! For Fru Timian er en av de aller første etablerte matbloggerne som viste at man kan følge drømmen og leve av ekte matglede og kunnskap. Hun skippet like så godt jobben som markedsfører med pendling til hovedstaden, flyttet på landet og begynte å bake, koke og brase på fulltid. Hun gjorde rett og slett det veldig mange drømmer om, men aldri tør å satse på. Og hun viser at du ikke må emigrere til landsbygda i Provence for å finne god mat i idylliske, landlige omgivelser. Det holder lenge med Rakkestad. Bare sjekk ut de fine bildene og stemningen på bloggen hennes.

Du har garantert brukt flere av hennes oppskrifter allerede, og kjenner både henne og den  substansielle bloggen. Eller så har du kanskje en av hennes 12 kokebøker? Et mildt sagt imponerende antall, hvor spennet i tematikk også gir en god pekepinn på hvor mange områder denne dama briljerer på. Baking, matpakker, hverdagsmat, festmat, sommermat og alle-årstider-mat. Er det noen områder hvor hun ikke sveiper innom? Strenge dietter, kanskje? Helt greit, det 😉

Okei, hun heter egentlig Marit, men navnet Fru Timian passer perfekt på en som er solid, har sterk karakter og er smakfull. Et kjøkken blir alltid bedre med en timian! Selv stekt potet løftes til et nytt nivå med den.

Marit lager mat etter en filosofi som jeg omfavner på alle måter. Ujålete, smakfull, både sunn og syndig mat som hele familien kan elske. En tilnærming til mat som ikke glemmer hyggen og det sosiale, og som har lave skuldre uten at det er slumsete. Som hun selv sier: God og enkel mat er én og samme ting. Så hjertens enig. Jeg har en følelse av at hun er den venninnen du kan slenge innom spontant til middagstid, og det vil alltid være en plass til rundt bordet, og en tallerken med noe godt til deg også.

Til denne kjøttfrie mandagen får du en deilig minestrone hvis du stikker innom henne til middag. Det passer i hvertfall perfekt her i Oslo i dag, hvor det regner og regner og regner. Suppa er proppet av gode saker og smaker, og oppskriften finner du her!

Følger du Fru Timian på face og insta, kan du enkelt følge med på når det dukker opp noe nytt og fristende på bloggen hennes.

Og lurer du på hva resten av ukemenyen skal bestå av? Da har du Fru Timians forslag her!

 

%d bloggere liker dette: