Kjøttfri mandag Pasta Vegetar

Spaghetti med squash, hvitløk, sitron og hvit geitost

Herregud, dette er knappast en oppskrift. Det er så lett. Det er så tullete lett! Det er spaghetti med stekt squash, hvitløk, hvit geitost, sitronskall og timian.

I tillegg til at mandagen er kjøttfri (nå er det langt flere dager enn bare mandag som er blitt veggisdager her i huset…), så er den en ypperlig dag til å bruke opp rester på. Alle mulige grønnsaksnabber i kjøleskapet kan bli stedt til hvile i magene våre på denne måten. Sammen med pasta, couscous, ris, quinoa, bønner…så lenge de får selskap av noen urter, god olivenolje og hvitløk, så er det topp. Med andre ord: Ta en titt i kjøleskapet og se hva du har som kan freses opp og blandes med pasta for en smakfull, forholdsvis sunn og i aller høyeste grad miljøgrei middag.

Jeg fant sitrontimian i en butikk på Vinderen forleden, og det er innmari godt! Smaken er det ikke store vitsen å beskrive, den gjengis av navnet. Ja, det smaker altså en blanding av sitron og timian. Duh! Hvis du ramler over en sånn, så kjøp den. Holder seg godt og passer godt til både kjøtt, fisk og grønnsaker. Og ikke minst: til grillet mat.

_____________________________________________

Ingredienser til 2 store eller 4 små porsjoner

Spaghetti eller annen pasta

1 squashs, i skiver

4 hvitløksfedd i tynne skiver

100 g hvit geitost, f.eks Haukeli chevre

Olivenolje

1/2 sitron, finrevet skall

Frisk sitrontimian eller timian

______________________________

Legg squashskivene på et stekebrett kledd med bakepapir. Fordel hvitløken og geitosten over squashskivene sammen med et godt dryss olivenolje, salt, pepper og noen kvaster med sitrontimian.

Stek midt i ovnen på 200 grader varmluft (220 grader vanlig) i 20 minutter. Squashen skal få fin farge.

Kok pasta i godt saltet vann.

Bland nykokt pasta forsiktig sammen med den stekte squashen og osten, finrevet sitronskall og finhakket sitrontimian. Hvor mye? Jeg måler aldri urtene opp i skjeer, men bruk en mengde som tilsvarer ca. en spiseskje. Smak deg frem. Kanskje synes du det er dødsgodt og vil ha haugevis, kanskje er du moderat begeistret og vil bare ha et lite hint. Folk er forskjellige. Smaken er forskjellig.

Server med et godt dryss parmesan og grovkvernet svart pepper.

2 kommentarer på “Spaghetti med squash, hvitløk, sitron og hvit geitost

  1. Maria Mathisen

    Deilig! Utvidet med rødløk i skiver som ga retten litt mer sødme. Tenkte underveis at pinjekejrner kunne vært godt, så det prøves neste gang!

Kommentarer er stengt.

%d bloggere liker dette: