Fisk Litt sunnere Salater

Salat med asiatisk rosastekt laks

Jeg lager alt for sjelden salat som et eget måltid. Det er selvfølgelig dustete av meg, for salat er både sunt, godt og enkelt. Jeg er liksom litt karslig akkurat når det kommer til det som karer kaller grøntfôr. Jeg frykter at jeg ikke skal bli ordentlig mett. Akkurat som med risengrynsgrøt (uten sammenligning med salat forøvrig…), frykter jeg en metthet etter endt måltid som ikke vil vare lenger enn en useriøs forelskelse.

Så jeg frykter altså 3 ting: Risengrynsgrøt, salat og flyktige forelskelser. Jeg beundrer dem som spiser grøt til middag hver lørdag, og ikke noe annet. Jeg beundrer dem som spiser salat hver dag til lunsj uten noe annet substansielt tilbehør. Og jeg beundrer dem som går inn i en forelskelse uten å frykte at det skal ta slutt.

Men okkesom: Jeg spiser grøt, jeg liker salat og jeg er forelsket. Fremdeles.

Så jeg lagde en salat med laks. Ikke noe hokus-pokus, og egentlig ikke en oppskrift som sådan. Bare litt inspirasjon.

_______________________________________

Ingredienser til 2 personer

300 g laksefilet, Salma eller Frøyas lakseloin er perfekte

Revet ingefær, en bit på størrelse med tommelen din

Masse frisk koriander

Rømme

Sweet chilli saus

Hjertesalat

Grønne bønner, kokt al dente 2 minutter og deretter avkjølt

Reddiker

Agurk

Rødløk

Peanøtter

_______________________________________________

Til laksen blander du en neve finhakket frisk koriander med revet ingefær og litt olivenolje. Salte og pepre laksestykkene, og fordel koriander- og ingefærblandingen over.

Stek i ovnen på 180 grader varmluft i ca 12 minutter. Den skal være mørkerosa i midten og ikke helt gjennomstekt.

Dressingen betsår av rømme smakt til med sweet chilli saus. Du bestemmer selv balansen her. Kan godt ha litt koriander og ingefær oppi i tillegg.

Og salaten? Bland alle ingredienser og strø peanøtter på toppen før du legger på den nystekte laksen, heller over dressingen og pynter med frisk koriander.

Drikk hvitvin og nyt. Du blir mett. Tror jeg. Håper jeg. Og ingen skal forlate deg.

%d bloggere liker dette: