Litt sunnere Suppe Vegansk Vegetar

Spinat- og rosenkålsuppe

Jeg synes suppe av rosenkål er så godt at jeg har gitt den en egen plass i kokeboka mi. Der er den smaksatt med frisk sitron og basilikum. Mums! Jeg vet at rosenkål kanskje ikke er det barna jubler høyest over å få til middag i sin reneste form, men når du lager en kremet, purert suppe som også har smak av urter og annet, så glir det ned på høykant. Hvorfor mase om rosenkål i det hele tatt, da, hvis det ikke er så poppis blant barn (og en del voksne)? Fordi det er noe av det sunneste du kan spise . Kreftceller hater den, visstnok, mens gladkroppen og immunforsvaret elsker den. Rosenkål er supermat. Nøl derfor ikke med å bære den inn på gulltrone i kostholdet. At den smaker kjempegodt når den tilberedes med kjærlighet, er heller ikke til dens forkleinelse.

En annen ting er at dette er norsk sesongråvare, nå i de ellers ganske magre vintermånedene. Så hvis du er opptatt av å spise norske råvarer i sesong, så er rosenkålen selvskreven.

____________________________________

Ingredienser til 4 porsjoner

300 g rosenkål

1 purre, i skiver

1 stor potet, skrelt og i små terninger

2 hvitløksfedd, knust

2 friske kvaster rosmarin, finhakket

1 l grønnsaksbuljong

100 g frisk spinat, vasket

en skvett kremfløte (dropper du denne, blir suppa vegansk 🙂 )

3 ss god ekstra virgin olivenolje

salt og pepper

_________________________________________________________

Vask og rens rosenkålen. Skjær bort den harde biten der stilken har sittet, og fjern eventuelle stygge blader helt ytterst. Del hver rosenkål i to.

Ha rosenkål, skivet purre, hvitløk, finhakket rosmarin, potetterninger og grønnsaksbuljong i en stor gryte, og kok opp under lokk. La det hele koke til poteter og rosenkål er helt møre. Det tar 15–20 minutter.

Tilsett spinaten til gryta og la den koke med 1–2 minutter, til den faller sammen. Tilsett kremfløte og olivenolje, og kjør suppa helt glatt med stavmikser. Smak til med salt og pepper. Kanskje du vil ha mer rosmarin oppi også?

Server med godt brød og smør.

%d bloggere liker dette: