Fisk Litt sunnere

Tunfiskrøre med revet gulrot og karri

Jeg husker hvor dypt fascinerende det var å se pene folk spise tuna sandwiches i amerikanske filmer og TV-serier da jeg var fjortis. De la tunfisk fra boks mellom to loffskiver smurt raust med majones, eller var det kanskje sånn salad cream? De fikk liksom ikke nok av tunfisk fra boks på den andre siden av Atlanteren. Men her hjemme syntes vi den hermetiserte storfisken minnet mest om kattemat, hvis vi skulle være helt ærlige (makrell i tomat, derimot, var ikke kattemat…) Vel, det var i gamle dager, da tante Aagaard var ung. Nå ligger det alltid et par bokser med tunfisk i skuffen, klare til en rask middag eller et ekstra digg pålegg for de evige matpakkene.

Olivia elsker tunfisksalat, eller tunfiskrøre, og lager det gjerne selv. Favoritten er krydret med karri, så det har jeg også gjort her, i tillegg til å rive oppi en gulrot som gjorde overraskende god figur i denne sammenheng. Jeg synes egg og tunfisk er veldig gode venner også, så derfor toppet jeg lunsj-sandwichen med hakket, hardkokt egg. Og et par megakapers + ekstra rødløk.

img_6772

Det er fristende å ty til klisjéen «bare fantasien setter grenser», når man skal formidle og overbevise om alt det gode og gøye du kan blande i en tunfiskrøre. Kapers, løk, urter, paprika, tomat, agurk, indisk krydder, tacokrydder, hvitløk, purre, mais, revet ost, epleterninger, fennikel…tråsneller, legokloss og støvsugerpose. Fantasien kjenner ingen grenser hos noen av oss, men det gjør heldigvis smaken. Vi dropper de tre siste der.

Denne røra kan forresten også være god som fyll i en bakt potet eller søtpotet. Se der fikk du et middagstips også 🙂

______________________________________________________

Ingredienser

1 boks tunfisk i vann (180–200g)

1 stor gulrot, grovrevet

1/2 rødløk, finhakket

4–5 ss majones

1 ts karripulver

1/2 ts gurkemeie

salt og pepper

_________________________________________________________

Hold tunga rett i munnen nå: bland alle ingrediensene godt sammen i en bolle, og smak til med salt og pepper.

Pust lettet ut. Du har nå laget mat fra bunnen.

Røra kan legges mellom to skiver, oppå ei skive, inni en lompe, rulles i en wrap, fylles i en bakt potet eller blandes i en pastasalat.

2 kommentarer på “Tunfiskrøre med revet gulrot og karri

  1. Denne «røra» er knallgod😋😋 Surdeigsbrød toppet med dette og kapers er vidunderlig og bare må prøves😚 Jøje meg for en lunch😀

Kommentarer er stengt.

%d bloggere liker dette: