Økologi Bærekraft

En teaser for noe godt som skal komme

Inneholder sponsede produkter.

Uka som gikk har jeg spist utrolig godt. Jeg har nemlig fått plukke fra de digitale butikkhyllene til  Dyrket.no, som jeg er dypt imponert over vareutvalget til. Et skattekammer av en nettmatbutikk! Jeg pleier ikke skrive for noen i bytte mot produkter, men her gjorde jeg et unntak. De aller fleste av produsentene og leverandørene er små og norske, og tanken bak konseptet, er at det er bonden selv, de som jobber med grønnsakene i åkeren, som avler kyllingene eller trekker fisken, som blir sittende igjen med mesteparten av overskuddet. Ja!!

De har økologisk frukt og grønt, norske spesialiteter (f.eks den prisbelønte ferskosten Nỳr og spekemat fra Ask gård), økologiske meieriprodukter fra Røros, ost fra Eiker Gårdsysteri, korn og mel fra Holli Mølle, alskens snadder fra Superbra Mat, frø og nøtter fra Helios, delikatesser fra Brødrene Berggren eller Høvikveien Kjøtt&Kolonial, ekte slaktervarer, fisk og sjømat fra våre egne farvann, pølser fra ordentlige pølsemakerier, økologiske brød og bakervarer fra Jøndal Gård, og jaggu meg også iskrem fra Bamsrudlåven Gård. Dette er bare noen eksempler. Du kan lese mer om alle de flotte produsentene selv her.

Jeg har spist, notert oppskrifter, kost meg og tatt bilder hele uka som gikk, og dere skal få oppskriftene etterhvert. Men jeg måtte bare lage en teaser, for jeg ble så himla fornøyd og happy med dette! Takk til Dyrket.no for fantastiske råvarer.

Atter en gang har jeg fått det bevist at gode råvarer ikke trenger stort med hjelp for å skinne på middagstallerkenen. Det har vært ekstra inspirerende å lage middag denne uka.

Hva med noen krydderkokte økologiske pærer fra Solgård, med tjukkmjølk fra Rørosmeieriene, smakssatt med vanilje, sitron og kanel? Oppskriften finner du HER!

Kraftige, ungarske pølser fra Høvikveien kjøtt og kolonial, (seriøst noen av de beste pølsene jeg har smakt, ever!) servert med potet- og gulrotrösti av økologiske Folvapoteter fra Solgård.    Eller saftig lammeburger av norsk kjøtt fra Høvikveien Kjøtt og Kolonial, toppet med Tilsiter ost fra Eiker Gårdsysteri, og økologisk spinat. Jeg krydrer lammeburgeren med einebær og allehånde.

img_6798

Eller ramsløkspasta fra Bornholm, med økologisk spinat, Røros-fløte og kaldrøkt laks fra Brødrene Berggren. En kaldrøkt laks du kan skrive langt og vakkert hjem om. Passe røkt, passe salt og passe feit. Mmmm!

Så mange ganger jeg har lyst på kjøtt, fisk, meieriprodukter og grønt fra norske småprodusenter som trenger kunder, og kjemper for å få hylleplass hos de store kjedene.  Nå blir det straks litt enklere å velge disse, for nå kommer det levert på døra. Digg! Frem til nå har netthandel stort sett handlet om å skaffe basisvarer, men det er kanskje i ferd med å endre seg. Ikke minst hvis man bor i et område der det bare finnes billigkjeder i nærområdet, som inspirerer mest til å kjøpe dopapir, tannkrem og banan.

Foreløpig leverer Dyrket.no til Oslo og omegn, og du kan lese mer om detaljene rundt dette  her.  Kos deg 🙂

%d bloggere liker dette: