italiensk Kjøtt Reklame

Saltimbocca av kylling

#Annonse

Det skal handle om deilig saltimbocca («hopp i munnen»), men først skal det handle litt om klær.

For jeg lider av motehysteri. Det vil si:jeg blir hysterisk når jeg må forholde meg til mote. Jeg har det med klær på samme måte som mange har det med matlagning. Du vet, sånne folk som skulle ønske det bare fantes en pille med alt de trengte som kunne svelges ned med vann, men som likevel storkoser seg når de får god mat servert av andre? Der har du meg og mitt forhold til mote. Du finner ikke meg på kles-shopping alene i helgene, med mindre det er helt nødvendig. Forvirret og frustrert i jungelen av alt som kan kjøpes for mistenkelig lite penger. Pussige snitt, skjeve sømmer, syntetiske stoffer, feil knapper, «artige» detaljer, sinnsyke størrelser…lista mi er lang. At 90% er sydd av barnearbeidere på miljøsvinske fabrikker på andre siden av jordkloden, adds to the fun.

En gang for mange å siden sa jeg med 100% oppriktighet at jeg skulle ønske jeg kunne sprade rundt naken. Okei, jeg har moderert meg med åra og kroppens utvikling… Jæskla kaldt er det også, nå i januar.

Det er ikke det at jeg gir blaffen i hvordan jeg ser ut, eller om klærne er fine. Tvert imot. Jeg er bare usikker og klønete og veldig, veldig kresen. Så da jeg fikk et tips om Kine Haugen og hennes brand Stories by Kine, ble jeg nysgjerrig. Og krøss i taket: Her fant jeg klassiske, elegante skjorter som er perfekte som basisplagg. For basis, det er jeg veldig venn med! Flott at tante Aagaard´s basisgarderobe inneholder noe mer enn svarte topper.

Hvis du følger meg på Insta, har du sikkert lagt merke til bagen min fra Stories by Kine også. Den med initialene mine. En bag jeg har giftet meg med og som begynner å bli ganske bereist. Rommer akkurat det jeg trenger på en 3 dagers tur, uten at jeg må sjekke inn bagasjen.

Litt sjenert (det blir jeg alltid når jeg skal kles opp…), stakk jeg innom butikken til Kine i Eckersbergs gaten i Oslo for å få hjelp av henne. Det ble gøy! Her føk jeg frem og tilbake i prøverommet og prøvde et dusin skjorter før jeg fikk med meg et par favoritter hjem. Den aller største forelskelsen ble i denne knallblå skjorten i lin. Jeg elsker den!

Underveis skravlet vi ivrig om en felles favoritt, Italia, der Kine får skjortene sydd og tilbringer store deler av tiden, spesielt i Firenze. Vi snakket om maten, livsstilen, attityden, stilen og det gode liv som vi nordmenn blir så betatt av når vi besøker landet. Jeg måtte selvfølgelig spørre om hun har en favorittrett, og etter lang betenkningstid (for hva i alle dager skal man velge blant alt det digge i det italienske kjøkken?), kom svaret kontant: saltimbocca.

Så denne er til deg, gode Kine. Med kylling, fordi kalv som man tradisjonelt bruker i Italia, ikke er av samme kvalitet her i Norge (av helt ok etiske grunner, takk for det).

Nå slipper jeg å gå trass-naken i januar 🙂

Skjorte-foto: Filmfyren

_______________________________________________________________

Ingredienser til 2 porsjoner

300 g kyllingfilet (2 fileter)

2 skiver prosciutto

4–6 salvieblader

1 toppet ss hvetemel

1 dl Marsala-vin eller tørr hvitvin

1 dl kyllingkraft

salt og pepper

2 ss smør

_________________________________________________________________

Legg kyllingfiletene mellom plastfolie og bank dem flate med en kjevle. Strø dem med litt salt (trenger ikke mye, for prosciuttoen som skal stekes med kjøttet er også salt) og grovkvernet pepper.

Legg en prosciuttoskive og hele salvieblader på hver filet. Press skinken fast i kjøttet og fest salvien med tannpirkere. Dryss melet på en tallerken og vend kjøttet forsiktig i dette.

TIPS OM SALVIE: Den salvien som er produsert i Norge nå på vinterstid, er det ikke mye futt i hvis man sammenligner den med de mer hardføre, robuste typene sørpå om har en veldig kraftig smak. Du kan derfor bruke en større mengde enn det som er helt tradisjonelt til saltimbocca. Smak gjerne til sausen med noen finhakkede blader helt til slutt, hvis det trengs.

Stek kjøttet i en raus spiseskje smør, på middels varme, med prosciuttosiden ned først. Gi kjøttet maks 2 minutter på hver side. Ta det så ut og legg det på en tallerken.

Hell Marsala-vinen i panna og kok opp. Skrap med stekespaden så du får opp godbitene fra bunnen av panna. Hell på kraften og la det hele koke godt og redusere et par minutter. Ta pannen av plata, rør inn en spiseskje kaldt smør og legg kjøttet i sausen og varm det igjennom. Smak eventuelt sausen til med mer salt og salvie.

OM MARSALA: Jeg elsker Marsala! Det er en litt søt, brunaktig hetvin som lages i byen Marsala på Sicilia, og den er himmelsk god til ost og desserter også. Mmmm 🙂

Jeg serverte min saltimbocca med stekte poteter og grønne erter med smør og salt, men en frisk salat og potetmos eller polenta er også kjempegodt ved siden av.

I samarbeid med Stories by Kine.

4 kommentarer på “Saltimbocca av kylling

  1. Takk for den herlige oppskriften og de nydelige bildene! Skjorta er knallfin da.

  2. Får tre gjester på onsdag. Fikk lyst til å lage denne retten. Samtidig livredd for å bli stående på kjøkkenet mens gjestene morer seg. Liker best gjestemat som lager seg selv. Høres veldig godt ut da, så får vel tåle noen minutter alene på kjøkkenet. Logistikk er min svake side. Bår det er sagt, blir jeg veldig inspirert av maten du presenterer og historiene rundt den. Tusen takk 😘

    • Litt sent svar herfra, men håper det gikk strålende med middagsgjestene! Som regel er folk veldig takknemlig og koser seg nesten uansett hva. Tror det skal være rimelig svidd eller ødelagt for at venner ikke koser seg når de blir invitert på middag 🙂 Og tusen takk for pene ord om bloggen.

Kommentarer er stengt.

%d bloggere liker dette: