Litt sunnere Salater Vegetar

Vintersalat med kefirdressing

Det skal ha farger, det skal ha knas og det skal smake! Nå vil jeg ha vital mat som lyser opp i vintermørket! Og en sydentur, vil jeg ha. Men det får jeg nok ikke. Greit nok.

Du kan godt bruke både fennikel, vanlig kål eller rotgrønnsaker som sellerirot og persillerot her, men den komboen jeg har laget er satt sammen også med tanke på fargespillet. En vakker krabat av en sprø salat som passer både til fisk og kjøtt. Eller for seg selv? Kanskje toppet med noen ristede nøtter eller gresskarkjerner? Og ei lita brødskive attåt?

img_7285

Jeg serverte den til lammepølser og ovnsbakte mandelpoteter, ganske enkelt på en onsdag. Nesten som en fresh coleslaw. Olivia elsket den og forsynte seg tre ganger. Hadde jeg brukt basilikum, ville hun forsynt seg fire.

________________________________________________________________

Ingredienser 3–4 porsjoner som tilbehør

150 g rødkål

80 g rosenkål

1 stor gulrot

1/2 rødløk

1 dl kefir (eller kulturmelk, biola, yoghurt, tjukkmjølk…)

2 ss majones

1 ss eplecidereddik (eller hvitvinseddik)

1 neve finhakket frisk dill (eller basilikum, estragon, gressløk…)

salt og pepper

________________________________________________________________

Snitt grønnsakene fint med mandolin, skarp og god kniv eller bruk snittefunksjon på kjøkkenmaskin.

Bland kefir, majones, eplecidereddik og finhakket dill sammen i en bolle og smak dressingen til med salt og pepper. Bland deretter inn de finsnittede grønnsakene.

Sever med en gang. Salaten holder seg greit i kjøleskapet, men når grønnsakene er så tynt skåret, faller de lett sammen hvis de blir stående etter at de er blandet med dressingen. Skal du lage denne på forhånd, så preparer grønnsakene for seg og dressingen for seg, oppbevar dem i kjøleskapet hver for seg og bland dem så sammen like før servering. Hvis du snitter grønnsakene grovere, kan salaten godt stå med dressing uten å bli slapp.

2 kommentarer på “Vintersalat med kefirdressing

  1. Hei! Synes bloggen din var ryddigere før. Nå henger navnet ditt ned over skriften i innleggege, og forstyrrer hele lesebildet. Er det ikke mulig å legge det høyere opp? Du er flink å skrive, og har leseverdige innelgg, men nå stjeler layouten på en måte hele greia på en irriterende måte, som gjør at det blir ett ork….
    Please ta en prat med de som lager oppsett og plassering av tekst/bilder.
    Det er ikke kritikk av deg, men av oppsettet.
    PS: Jeg skulle gjerne ha sittet som prøvesmaker på kjøkkenet ditt, 🙂

    • Hei IA! Takk for tilbakemelding, det er alltid nyttig. Layouten på bloggen er et ferdig oppsett som finnes blant WordPress sine maler, og at navnet mitt henger øverst i bildet var en del av denne malen. Jeg likte resten av layouten såpass godt, at jeg valgte det på tross av «hengende navn» 😉 Tanken bak det, er at man da lett kan klikke på navnet når som helst og komme til toppen av siden igjen, uten å scrolle. Jeg har dessverre ingen jeg kan få til å fikse dette slik du spør om, fordi har valgt å drive bloggen min helt selv uten innblanding fra andre. Jeg har ikke et lite kobbel av folk som jobber med bloggen, det er kun meg. Jeg tilhører heller ikke noen stor, kommersiell bloggplatform (sånn som United Influencers eller Adlink der majoriteten av alle matbloggere og andre bloggere befinner seg) med bussiness i fokus. Disse store bedriftene har et eget management og tekniske unikum som tar seg av slike detaljer som du setter fingeren på her. Den layouten jeg har, er enkel og tilnærmet gratis, akkurat slik bloggen min er å følge. Det er også derfor jeg ikke har annonser og reklamebannere som rammer inn bloggen eller popper opp her og der. Jeg mener det ville vært irriterende for leserne mine. Så kompromisset blir da at jeg ikke kan detaljstyre og programmere fritt på layouten, men at vi (både leserne mine g jeg), slipper å forholde oss til alle de kommersielle kreftene som ønsker å melke bloggerne for mest mulig annonse- og reklamepenger. Jeg fikk et tilbud om et management som også ville la en bedrift skreddersy bloggen min til den nette sum av 50 000–70 000 kroner. Det takket jeg pent nei til. Håper du vil forsette å lese og følge bloggen min selv om den ikke er 100% proff i sin tekniske layout. Ha en fortsatt fin påske med mye god mat! Maj-Britt 🙂

Kommentarer er stengt.

%d bloggere liker dette: