Bærekraft Kjøttfri mandag Vegansk Vegetar

Vegetarfavoritter i januar

De to stjernedagene på bloggen er mandag og lørdag. Det tror jeg betyr at dere henter inspirasjon og oppskrifter her hos Spiselandslaget både til kjøttfrie mandager og helgekosen. Så gøy! Men rødvinssausen er en ukronet dronning hele uka, året igjennom. Kjøtt eller ikke kjøtt. Det spises mye god saus der ute, skjønner jeg.

Men i dag er det mandag, kjøttfri sådan, så derfor har jeg laget en liste hvor dere kan se hvilke vegetaroppskrifter som var de mest populære i januar. Kanskje oppdager du noen nye oppskrifter som inspirerer? Det er ikke meningen å mase så veldig med at det er mandager som på død og liv skal være vegetariske, men det var jo liksom der det begynte, ikke sant? For en stund siden fikk jeg en melding av en leser som fortalte at de hadde snudd opp-ned på hele mat-uka si. Han fortalte at nå kjørte de «kjøttfulle mandager» og vegetar resten av uka. Kult 🙂 Flere som vil prøve denne? Er på en måte trinn to for de som vil kutte kjøttkonsumet, men ikke vil droppe oksebog og svineknoke helt.

Her er de 10 mest besøkte veggisrettene i årets første måned. Håper det inspirerer!

1. Bakt aubergine med linser, nøtter og ost 

2. Indisk dahl

3. Spaghetti med vegetarbolognese

4. Indisk grunnsaus med linser og bønner

5. Risotto av kuttet havre

6. Melanzane alla parmigana

7. Ovnsbakte rotgrønnsaker med asiatisk dipp

8. Umamikaker

9. Tyrkisk linsesuppe

10. Tagliatelle med spinat og fløte

Mye godt her, så det burde være easy peasy å spise seg mett og glad på en kjøttfri mandag, eller tirsdag, onsdag, torsdag…dere skjønner hva jeg mener 🙂

%d bloggere liker dette: