Ukemeny

Ukemeny uke 6

Jeg husker jeg sa at uke 1 gikk sakte. Vel, ukene etter uke 1 har hørt hva jeg sa, for nå beiner de avsted!

Men har dere merket at det er bitte litt lysere på ettermiddagene nå? Vi merker det godt når vi tar matbilder. Fordi vi prøver så langt det er mulig å ta alle bilder og film for kunder i naturlig lys, merker vi med en gang vi har den ekstra timen før lyset svikter oss. Herlig!

Her er ukemenyen for en enda lysere uke 🙂

img_5390.jpg

MANDAG: Denne vegetarutgaven av spaghetti bolognese (jeg bruker linser isteden for kjøttdeig), er mange av dere store fans av allerede. Det ser jeg på statistikken min. Og jeg er sååå enig med dere!

img_5693.jpg

TIRSDAG: Hvis du har et glass med tahini i skapet, så bruk den til noe mer enn hummus. Bruk den for eksempel i denne oppskriften med laks toppet med valnøtt- og tahinipesto, couscous og rødkål. 

img_6646.jpg

ONSDAG: Dette er blitt en fast suppedag på ukemenyene, ser jeg. Helt greit det! Jeg foreslår denne smaksrike rødbetsuppen, som du gjerne kan lage noen digge svinekjøttboller til også. Krydderne her er dill og karve. To favoritter i mitt kjøkken.

img_5431.jpg

TORSDAG: Hvis du får tak i skrei, så kast deg over den og bruk den i denne fiskegryten med aksent fra Middelhavet. Torsk, tomat, sitron og oliven. Nydelig!

image41.jpg

FREDAG: Prøv noe nytt til fredagskosen og topp pizzaen med skiver av rotgrønnsaker og gorgonzola. Super kombo!

img_7255.jpg

LØRDAG: Jeg la ut kylling biryani i uka som gikk, og vi laget denne igjen i går. Jeg elsker den som en nyfødt. Deilige, indiske, lune krydder, og så gjør den seg selv i ovnen med risen og alt. Perfekt!

img_4930.jpg

SØNDAG: Skikkelig vinterkos når høyrygg eller bog får brase i ovnen flere timer. Her får du langtidsbakt oksebog med sitron, hvitløk, rosmarin og grønn pepper. Nice 🙂 Potetmos og grønn salat på siden.

%d bloggere liker dette: