Bærekraft Fisk Litt sunnere

Sildesalat med egg og eple

Super-silda får en hyggelig «kjendisstatus» og oppsving rundt juletider, og så går skjønningen litt i glemmeboka når julelysene slukkes. Det er synd, for silda er her hele året. Plenty av den, faktisk. Sunn, frisk, feit og fri. «Havets sølv», som den kalles. Full av sunne marine fettstoff som omega 3, samt vitamin D som vi må få i oss via maten nå som sola ikke hjelper oss. Og så smaker den deilig! Det er blitt en slags trendy luksus å kunne nyte villfisk, men helt seriøst: Sild er vill, og den kan alle få tak i.

En fin måte å spise sild på, er i frokostsalater. Da brukes marinerte typer som ikke er så «beinete» som den gammeldagse varianten stekt i panna. Jeg er stor fan av dette. Men det visste du nok hvis du har fulgt bloggen en stund. I en salat er det enkelt å variere smaker og ingredienser som får slå følge med super-silda.

img_7242

Denne varianten blir både frisk og mettende med eplebiter og hardkokt egg. Du kan godt bruke filet av kryddersild som selges i hele, vakuumpakkede fileter i noen butikker, men jeg hadde et glass appetittsild i kjøleskapet som skulle spises opp. Har du svensk Matjessild..? Vel, da er det bare å si grattis med dagen, din heldiggris.

_______________________________________________________

Ingredienser

2 ss majones

2 ss kesam eller rømme

1/2 liten rødløk, finhakket

grovmalt sort pepper

1 hardkokt egg, hakket

100 g appetittsild i små terninger

1/2 eple, i små terninger

 

_____________________________________________________

Bland sammen majones, kesam/sømme og finhakket løk. Smak til med sort pepper. Du trenger ikke salt. Silda er salt nok.

Del det hardkokte egget i to og ta ut plommen. Smuldre den i grove biter i majonesblandingen og hakk eggehviten i små biter før du tilsetter den også.

Tilsett sild og eple og rør alt lett sammen. Du kan godt tilsette noen friske krydderurter hvis du har. Dill, gressløk eller persille er godt.

Server på brød eller hjemmelaget knekkebrød og kjenn hvor godt det er å gi oppdrettsfisk en bitte liten pause fra ukemenyen 🙂

%d bloggere liker dette: