Kjøttfri mandag Vegetar

Pizza med rotgodt og gorgonzola

Jeg har egentlig ikke notert noen oppskrift på denne pizzaen. Den var bare et innfall en høst-ettermiddag. Men da jeg postet bilde av den på insta, var det flere som reiste seg i stolen og fikk vann i munnen, så nå legger jeg ut en veiledende oppskrift, som er mer å regne som et lite pizzatoppingtips, enn noe vektig hugget i stein.

Og hva har jeg toppet pizzaen med? Jo, tynne skiver av søtpotet (det har jeg en oppskrift på i kokeboka Kjøttfri Mandag også, forresten), rødbete, persillerot, gorgonzola, basilikum og valnøtter. Du kan gjerne bruke andre type beter også, og en annen ost enn gorgonzola, og andre nøtter enn valnøtter, og andre urter enn basilikum. Hva med hvit geitost og timian?

Jeg skar grønnsakene med kniv denne gangen, men bruk gjerne en mandolin, hvis du har det (jeg skaffe meg det snart). Mye enklere. Skivene bør være ganske tynne, sånn at de rekker å bli møre.

Jeg steker skivene kjapt på hver side i litt olivenolje, salter dem og legger dem på pizzaen sammen med osten, og kveiler over et par runder med god olivenolje og grovkvernet svart pepper.

Så steker jeg den på 250C i ca 7–10 minutter, og drysser over urter og nøtter før servering. Hvis du steker pizzaen med valnøtter på så høy varme, blir de svidd (klok av skade).

Ok? Da kan dere prøve 🙂

0 kommentarer på “Pizza med rotgodt og gorgonzola

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: