Fisk Litt sunnere Søtpotet

Bakt søtpotet med varmrøkt lakserøre

Bakt potet med ulike «rører» er en ting jeg la min elsk på mens jeg jobbet i SAS og ofte var på svensk territorium. Svenskene er veldig gode på sånne rører! Og de smaker så deilig oppi en nybakt og varm potet, enten som en varm lunsj, som jo også er et svensk privilegium, eller som middag.

Bakad potatis med röra, I love you.

IMG_7383

Her gikk jeg for søtpotet, fordi de er knallgode når de bakes, og fordi de baker mye raskere enn vanlig potet. Tipp topp på en hverdag. Hvis du ikke får tak i vamrøkt laks, kan tunfisk, røkelaks, gravlaks eller rester fra fiskemiddagen dagen i forveien også skape litt lykke i denne røra.

___________________________________________________

Ingredienser 2 porsjoner

300 g søtpotet (2 stk)

olivenolje

salt og pepper

4 ss kesam

1–2 vårløk, finhakket

1 hvitløksfedd, knust

1 skvis lim eller sitron

frisk koriander

salt og pepper

150 g varmrøkt laks

1 avokado, i terninger

ruccolasalat

__________________________________________________

Sett ovnen på 200 C.

Vask og skrubb søtpotetene (2 stk) godt. Del dem i to på langs og gni dem in med olivenolje, salt og pepper. Legg dem med snittflaten ned på et stekebrett kledd med bakepapir, og bak dem midt i ovnen på 200 C.

Bland sammen crème fraîche (4 ss), finhakket vårløk (1–2 stk), knust hvitløk (1 fedd), en skvis lime eller sitron og finhakket koriander. Smak til med salt og pepper. Rør forsiktig inn flaket varmrøkt laks (150 g) og en halv avokado skåret i terninger. Den andre halvdelen skal få trone på toppen av den ferdige retten.

Anrett de bakte søtpotetene på ruccolasalat, toppet med varmrøkt lakserøre, terninger av avokado og et ekstra dryss med frisk koriander.

%d bloggere liker dette: